Fašiangové šišky

Popis

Trošku prácne, ale stoja za to.

Fašiangové  šišky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

30dekagramyhladkej múky
20dekagramypolohrubej múky
6dekagramypráš. cukru
4kusyžltka
1deciliteroleja

Inštrukcie

1 kvasnice 2 dl mlieka + trochu cukru do kvásku 8 dkg rozpustené maslo 5 pl rumu štipka soli citrónová kôra z 1 citróna 1 vanilkový cukor.  Z vlažného mlieka, kvasníc a cukru si urobíme kvások.

Vykysnutý kvások pridáme do ostatných surovín. Vypracujeme hladké nelepivé cesto (až sa odlepuje od misky a tvoria sa bublinky)-musí byť stredne hutné a uložíme na teplé miesto vykysnúť.

Nakysnuté cesto dáme na dosku (už ho nemiesime), rozvaľkáme asi na 1cm hrúbku. Formičkou si vykrojíme koliesko a do jeho stredu dáme džem. Prykryjeme druhým kolieskom.Kraje dobre prstami zatlačíme a znovu vykrojíme. Necháme ešte asi 15-20 min.pokysnuť. Smažíme dolnou (spodnou) časťou prikryté pokrievkou. Usmažené pocukrujeme práš.cukrom zmiešaním s vanilkou. Verím, že sa podaria. Dúfam, že som to napísala v poriadku, lebo ja to robím už tak od oka.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno dakujem za receptík mňam Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Vierka, aj ja ďakujem za recept-vyskúšam BozkávamBozkávamBozkávam

dúfam, že sa vydaria ObjímamObjímam

ÁnoÁnoÁno

mlieka davas len tie 2 dcl?viac nie? na pol kila muky? Kvietok

áno dadka, 2 dl mlieka, 1 dl oleja, je tam aj rum a maslo, tak to stačí
na 50 dkg múky. Ale ak by sa Ti zdalo cesto veľmi hutné, tak kľudne
môžeš pridať aj viac. Zlomené srdceZlomené srdce

dakujem myslim ze to bude stacit..to mlieko tych 2 dl... KvietokBozkávam

ÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamSlnkoSlnkoSlnkoKvietokKvietokKvietok

..ja dávam asi 4dcl mlieka, je lepšie ked je cesto také redšie, , mäkšie aby boli šišky ľahučké, nadýchané. Vyplazený jazyk

tieto šišky sú tiež ľahučké a nadýchané, veď ako som písala, je tam
2 dl mlieka + 1 dl oleja + maslo+rum, tak spolu to je cca 3,5 dl,ak sa zdá hutné tak môže pridať ešte mlieko - treba vyskúšať. Zlomené srdceZlomené srdce

vyzeraju velmi pekne a urcite aj chutne dakujem Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceObjímamObjímamObjímam

Vierka, úžasne sa Ti podarili, ObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce zajtra ich určite vyskúšam-ďakujem. ÁnoÁno

Vierka, šišky vyskúšané, usmažené a polovica už aj zjedená. Sú vynikajúce-ďakujem BozkávamBozkávamZlomené srdceZlomené srdce

som šťastná, že sa Ti podarili a chutnali Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceObjímamObjímam

Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

mnam Hambím saÁnoÁnoÁno

Podobný recept robím aj ja, len žĺtky vyšľahám s cukrom a tukom (olejom) a tak pridám do cesta

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

ďakujem ObjímamObjímam

Dobre vyzerajú ÚsmevTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÚsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.