Nadýchané fašiangové šišky

Pridal/a verus

Trošku prácne, ale stoja za to.

Nadýchané fašiangové  šišky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

30dekagramyhladkej múky
20dekagramypolohrubej múky
6dekagramypráš. cukru
4kusyžltka
1deciliteroleja
1kusdroždie (42 g)
2decilitremlieko
8dekagramyrozpustené maslo
5polievkové lyžicerum
1štipkasoľ
1balíkvanilkový cukor
  kora z jedneho citrona

Inštrukcie

1 kvasnice 2 dl mlieka + trochu cukru do kvásku 8 dkg rozpustené maslo 5 pl rumu štipka soli citrónová kôra z 1 citróna 1 vanilkový cukor.  Z vlažného mlieka, kvasníc a cukru si urobíme kvások.

Vykysnutý kvások pridáme do ostatných surovín. Vypracujeme hladké nelepivé cesto (až sa odlepuje od misky a tvoria sa bublinky)-musí byť stredne hutné a uložíme na teplé miesto vykysnúť.

Nakysnuté cesto dáme na dosku (už ho nemiesime), rozvaľkáme asi na 1cm hrúbku. Formičkou si vykrojíme koliesko a do jeho stredu dáme džem. Prykryjeme druhým kolieskom.Kraje dobre prstami zatlačíme a znovu vykrojíme. Necháme ešte asi 15-20 min.pokysnuť. Smažíme dolnou (spodnou) časťou prikryté pokrievkou. Usmažené pocukrujeme práš.cukrom zmiešaním s vanilkou. Verím, že sa podaria. Dúfam, že som to napísala v poriadku, lebo ja to robím už tak od oka.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (7 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.