reklama

falošný parížsky krém rada


reklama

ahojte cukráročky prosím chcem vyskúšať falošný parížsky krém a mám takú otázku: čítala som že dávate kakao a ceru, nemohla by sa tam dať rovno čokoláda? možno je to blbosť len či sa to nedá takto ulahčiť keď s kakaa sú hrudky. Chcem robiť ten s maslom nie pravý parížsky. Ďakujem za vašu odpoveď a názor. A ešte taká podotázka dá sa robiť vaječný krém z12 vajec naraz? 9 som už skušala na 3 masla a chcela by som z12 vajec na 1KG masla???? čo poviete??Torta


reklama


reklama

zlatat, St, 08. 09. 2010 - 09:43

Neviem, neskúšala som, ale tiež som už nad tým uvažovala. Ale zase takto máš v kréme menej E-čok a kadejakých prísad, ktoré sú v niektorých čokoládach...
Mne sa kakao nezhrudkavie - preosejem ho, a až tak pridávam do plnky, no a dávam ho po častiach, nie naraz celých 100 g

ZuzkaV, St, 08. 09. 2010 - 09:44

Ja robím tak, že dávam čokoládu na varenie, nedávam kakao a ceru, takže kľudne môžeš dať čokoládu. Ak chcem len vyšľahať bez masla, tak na 250 ml smotany 100 g čokolády, ak robím aj s maslom, tak dávam na 250 ml smotany 200 g čokolády. Chuť je skutočne čokoládová.

kosovka, St, 08. 09. 2010 - 09:55

ten vaječný krém ,ak myslíš nad parou ja robím aj z 20 naraz ,len miešam trochu dlhšie Slnko

Zuzanaz, St, 08. 09. 2010 - 10:21

ja nedávam kakao ani ceru,len čokoládu na varenie...a presne ako píše kosovka,môžeš robit z kolkych vajec chceš,len treba šlahat dlhšie...Kvietok

zlatat, St, 08. 09. 2010 - 14:34

Dievčatá, ale keď dávate čokoládu, potom uberáte cukru, že?

ZuzkaV, St, 08. 09. 2010 - 14:36

Cukor dávam od oka, podľa chuti ale nie pri preváraní smotany,ale až potom pri šľahaní

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama