Makové fúkané rožky

Popis

Rozhodla som sa, že keď fúkané rožky fungujú s orechmi, kokosom, budú aj s makom. ÚsmevZľahka som upravila pôvodný recept a výsledok bol výborný. Opäť sa rozplývali v ústach a to dokonca aj s bezlepkovou múkou. ;)

Makové fúkané rožky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Celkový čas
42 minút

Ingrediencie

200gramovmletého maku
250gramovpolohrubej múky (moja bola bezlepková)
250gramovmasla
500gramovpráškového cukru (ja som dala 400g)
1čajová lyžičkasódy bikarbóny
150gramovčokoládová poleva tamvá, alebo biela

Inštrukcie

Cukor s múkou a sódou preosejeme, zmiešame s mletým makom a pridáme zmäknuté maslo. Je toho dosť veľa, preto dávam hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesim cesto. Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Pečieme pri teplote cca 160°C-170°C cca 12 - 15 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota. Rožky skoro samé vyskakovali z formičiek. Hambím sa Z rúry ich vyberáme, hneď ako chytia ľahučký nádych, ale stále by mali byť svetlé.

Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde. Pristane im aj svetlá aj tmavá čokoláda. Úsmev

Poznámky

Tu nájdete recept na orechové rožky a tu na kokosové. Úsmev

Makové fúkané rožky - recept postup 1
Makové fúkané rožky - recept postup 2
Makové fúkané rožky - recept postup 3
Makové fúkané rožky - recept postup 4
Makové fúkané rožky - recept postup 5
Makové fúkané rožky - recept postup 6
Makové fúkané rožky - recept postup 7
Makové fúkané rožky - recept postup 8

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoVyplazený jazyk

ÁnoÚsmev

TlieskamTlieskamVyplazený jazykVyplazený jazyk

tak toto vyzerá super,robím orechové aj kokosové,tak dnes vyskúšam tieto,ďakujem za recept.

Robila som ich a sú výborné,len moje nie sú také pekné,mám ich diekrované Smútok

prosím vás, akú bezlepkovú múku ste použili?

Novalim promix tmavu univerzalnu

Pzuzana ako robite tie kokosove? Mne sa nepodarili. Boli jak z betonu.

Podla tohto receptu https://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/kokosove-rozky, som robila uz niekolko krat, aj s klasickou , aj s bezlepkovou mukou, vzdy sa podarili, asi to zavisi aj od rury, mozno sa treba skusit vyhrat s casom a teplotou. Skuste trochu ubrat z teploty, vyberat ich treba hned, ked okraje zacnu chytat zlaty nadych.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.