Želatínové trojfarebné kocky

Popis

osviežujúci zákusok

Želatínové trojfarebné kocky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojtento recept mám od mojej kolegyne z práce
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

Korpus
5kusyvajec
250gramovpr.cukru
250gramovvýber.múky
1balíkprášok do pečiva
1deciliterdcl vody
1deciliteroleja
Náplne
4balíkyželatíny
3kusytrv. smotany 33
  cukor

Inštrukcie

Bude sa vám zdať že je to veľmi zložité ale nie je. Tento zákusok sa robí opačne- od želatiny až po piškotu.

Želé

Najprv som si dala napučať 2 balenia želatiny/ je v bielom balení a na ňom sú rôznofarebné kocky od výrobcu Liana/ do 7 dcl vody do ktorej som dala červený sirup a cukor podľa chuti a nechala som to napučať 30 min. Potom som to dala variť do vodného kúpeľa pokiaľ sa tá želatina nerozpustila./ pozor nesmie to vrieť- držať to v kúpeli na takú teplotu akú znesie váš prst/. Plech som vystlala potr. foliou aj po bokoch a naliala som želatinu a dala do Chladničky zatuhnúť.

Náplň 1:

Potom som dala napučať ďalšie balenie želatiny do 4,5 dcl vody a po 30 min. znova do kúpeľa aj s cukrom podľa chuti a nechala som to vychladiť. Medzitým som vyšľahala 1,5 trv. smotany na šľahanie a dala som to do chladnej želatiny a poriadne premiešala aby sa to spojilo. Potom som to vyliala na stuhnutú červenú želatinu a nechala som to znova stuhnúť asi tak 30 min.

Náplň 2:

A do tretice znova napučať balenie želatiny do 4,5 dcl vody/ buď ju zafarbíte farbou alebo dáte sirup aby bola rúžová/ na 30 min. a potom znova do kúpeľa + cukor . vyšľahať zasa 1,5 trv. šľahačky a zasa spojiť so studenou želatinou a zasa vyliať na stuhnutú hmotu.

Koprus:

Tradične si upečieme piškotu z hore uvedených ingrediencií , vychladnutú potrieť džemom a prilepiť to na stuhnutú želatinu. na vrch som dala papier na pečenie a zaťažila som to od večera do rána.

Na záver sa to už len všetko otočí opačne a odstráni sa folia opatrne a zákusok je na svete. Porezať na kocky a ľubovoľne ozdobiť. Snažila som sa to čo najpresnejšie opísať. Medzi tým ako mi chladli želatiny som robila inú prácu takže je to trošku dlhšia príprava ale výsledok stojí za to .

Prajem nech sa vydarí a dobrú chuť Slnko

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

chcem sa opytat a mozem pouzit aj iny druh zelatiny napr.Dr.Oetker?

to netuším vyskúšaj to veď želatina musí byť asi rovnaká .ja si myslím že len obal je iný- len aby to boli granulky a nie plátky. daj vedieť ako si dopadla.

Váľam sa od smiechu po podlahe zaujímavé a velmi dobre vyzerá,vyskušam dcéra má na buducí týžden narodky a dakujem TlieskamÁnoTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.