reklama

Čokoládová cukríková MMF hmota

Pridal/a Mariolka dňa 26. 09. 2010 - 15:43 - Recepty Mariolka
Čokoládová cukríková MMF hmota, Recepty na marcipán, fondant a iné, Mariolka

reklama

Ako si doma pripraviť cukríkovu MMF hmotu z marshamallows.

Ingrediencie
150 gramov práškový cukor
200 gramov čokoláda
180 gramov marshmallow
1 čajová lyžička maslo
3 čajové lyžičky smotana a šľahanie 33%
1 čajová lyžička Amaretto
Postup

V hrnci nad parou si roztopíme čokoládu, skúšala som horkú aj mliečnu, obidve dopadli na výborný.

Keď sa čokoláda roztopí pridáme cukríky a tiež ich necháme rozpustiť - ide to v pohode.

Cukor preosejeme a postupne pridávame do čokoládovej hmoty.

Potom na doske dobre premiesime a môžeme hneď poťahovať.

Samozrejme, hmota musí byť vychladnutá.

Dobre sa s ňou robí, netrhá sa, nemrví, nečaká sa na ňu, chuťovo je podobná čokoládovej plastelíne.

Doplňujúce poznámky

- tu som s ňou vypletala košík - použila som varovú čokoládu z Lidla a tu som použila mliečnu -

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

greka, Ne, 26. 09. 2010 - 20:52

jeeej, dikyVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁno , a este mala otazocka staci tolko len cukru?

Zlomené srdce ale áno, úplne v pohode Pohoda , len treba počítať s tým, že hmoty je trochu menej ako pri klasickom MMf a podľa toho násobiť. Ale zato nie je tak príkro sladká ako niektoré poťahovky a lepkavá ko čokoplastelína...Mrkám

Zlomené srdce Naozaj treba vyskúšať, ja osobne mám len dobré skúsenosti SlnkoSlnkoSlnko

ja som tento recept našla myslím v mimireceptoch alebo v českej dorty od mamy, vyskúšala, je jej naozaj menej ale je výborná chuťovo a dobre sa s nou robí, urobila som si doma len takú rychlovku a ozdobila tiež len aby sa nepovedalo,ÁnoObjímam

Zlomené srdce Ako som už hore vyššie napísala, tiež mám receptík z mimibazaru. Ale som rada, že sa niekto pridal s dobrými skúsenosťami ÁnoTlieskamTlieskamTlieskamÁno . A čo sa týka množstva, je jej menej ale mne ten macko vyšiel celý potiahnuť /alebo aj košík/ a rozmery boli asi 24cm x 20 cm x 10 cm, a na mackovi som ešte chĺpky dotvorila, ale ak by bolo málo, dá sa za pár minút dorobiť ďalšia várka. Mrkám

vavka, Po, 27. 09. 2010 - 13:42

Je možné aj modelovať z tejto hmoty alebo je vhodná iba na poťahovanie? Dík.

Zlomené srdce Modelovať som ešte neskúšala, ale nemal by byť problém, pretože pri košíku mi tuhla super. Treba okúsiť...Úsmev

Dnes som poťahovala tortu touto hmotou, ale použila som bielu čokoládu. Musela som pridať ešte trochu salka, lebo predsa biela čokoláda je iná ako tmavá, prípadne mliečna. Urobilo sa mi 552 g tejto hmoty a potiahla som tortu o priemere 24 cm a ešte mi zostalo aj na ozdoby. Veľmi dobre sa s touto hmotou pracovalo a dobre sa zapracovala farba, použila som aj gelovú aj tekutú. Len ju bolo potrebné dať na niekoľko sekúnd do mikrovlnej rúry.

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamBozkávam som rada, že si sa chytila experimentovania a priniesla ešte niečo novšie. Tiež som mala v úmysle skúsiť to s bielou čokoládou, ale nemala som odvahu Chichocem saChichocem saChichocem saSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

greka, Po, 18. 10. 2010 - 17:25

ja som k cokolade na varenie este pridala cokoladu s naplnou vajecny liker, bola vyborna, len som s nou musela rychlo robit, lebo by sme ju celu zjedli Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa vsetkym chutila

Sausen, Po, 01. 11. 2010 - 15:01

inak do tejto hmoty moze pridat jedno kondenzovane mlieko a po vychladnuti vmiesajte maslo,je to vyborny krem,ak si ho dobre pametam,raz som taky robila a bolo to nebo v hube Mrkám

...a to asi myslíš uvarené kondezované mlieko /sladené/, či? Úsmev

Sausen, Po, 01. 11. 2010 - 18:14

ano akurat som to isla opravit a vypisovalo mi,ze nemam povolenie na pristup,ci co a nemam tu upravit..ma to byt salko ano,neuvarene,alebo aj uvarene podla mna moze ist,ale ja som davala neuvarene Mrkám

ÁnoÁnoÁno no už zas mám s čím experimentovať Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk keď vyskúšam a nezabudnem, pripíšem sem skúsenosť

aja1, Po, 01. 11. 2010 - 19:34

Ďakujem za receptík.Nemáte niektorá odskúšané ako je to s uskladňovaním tejto hmoty?A prípadne neskorším spracovaním?

Ja ju uskladňujem radšej v chladničke, kvôli obsahu smotany, ale ešte sa nestalo, žeby mi z nej viac vystalo, takže len na dozdobenie. Potom keď ju nahreješ sa dá s ňou v pohode pracovať, ale lepšie sa mi robilo s čerstvou...

xxmzlxx, St, 17. 11. 2010 - 21:30

je skvelá,dnes som ju robila,no pri prvom pokuse som do roztopenej čokolády dala smotanu a nejak to brutálne ztuhlo ,tak som 400g čokolády pokazila,ale druhý pokus bol super,najlepšia hmota akú som skúsila,strašne ,moc ďakujem za recept BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

ÁnoÁnoÁno Ja hovorím, že nie je nad vlastnú skúsenosť, s ktorou sa treba podeliť Mrkám

nipi, Pi, 19. 11. 2010 - 10:58

no neviem, co som urobila zle, ale mne sa ta hmota tak drobi, ze ju nemozem rozvalkat ani nic s nou robit....Smútok((( precooo???? kedy sa tam vlastne pridava maslo, smotana a aroma?

Tak ako píšem: čokoláda sa rozpustí nad parou, nechá sa rozpustiť, pridajú sa cukríky, keď je z toho lepkavá a ťahavá hmota, potom môžeš pridať maslo nechať aspoň povoliť, smotana, likér a miešať, až sa hmota spojí. Potom sa prisype cukor /ale len 150g!!!na jednu dávku/. zmieša sa nechá trochu vychladnúť a na doske sa dobre premiesi. Takto Ti to musí vyjsť !!! Držím palce nech sa darí ÁnoÁnoÁno .

Túto hmotu som robila už viackrát, ale iba z bielej čokolády, zatiaľ sa mi stále podarila. Smotanu (použila som 5 lyžičiek), likér a rozpustenú ceru som dala na začiatku do čokolády a až potom som pridala cukríky a nakoniec cukor a farbu. Áno

ingasm, Ut, 30. 11. 2010 - 13:37

vyskusala som ju aj ja, ked som ju spracovavala tak som mala radost ako dobre sa s nou bude robit a potom sklamanie- zacala sa mi drobit a lamat Plačem

No neviem, ja som ju hneď spracovávala a v pohode. Ale keď chvíľku dlhšie stála, začala sa malinko drobiť a vtedy stačí ruky potrieť tukom, premiesiť a v pohode Pohoda . Dodržala si presný postup? Väčšinou sa babenkám podaril, tak treba len trpezlivosť a skúšať Áno .

ingasm, Št, 02. 12. 2010 - 10:44

pekne som postupovala krok po kroku, a ruky potriet olejom mi ani nebolo treba, lebo cim som ju dlhsie miesila- akokeby mi "tuk" vytekal

Ja nemiesim dlho, len toľko, aby sa masa pekne spojila...
Skús nechať trošku vychladnúť a potom len krátko premiesiť. Alebo to môže byť tukom - aký si dala?

KatkaSD, Po, 07. 03. 2011 - 03:23

Aj ja som sa tešila že ako krásne vyzerá, aj sa krásne rozvaľkala ale keď som ju preniesla na valčeku na tortu tak sa v zhyboch lámala. Asi som dala málo smotany alebo dlho miesila, alebo som tam ten sukor naozaj nemala prásknuť naraz. Ešte vyskúšam lebo som nakúpila marshmallows jak pre armádu Hambím sa

Treba skúšať, Katka, ani mne každá hmota nesadne na prvý krát Smútok a tak sa s ňou snažím "skamarátiť" Chichocem sa . S varnou mi to dodnes nejde Mlčím , ale ešte som ju neodsúdila na zánik Mrkám , len je v nemilosti Veľký úsmev , takže neskôr budem aj ja skúšať a skúšať Úsmev . Prajem pevné nervy Pohoda , štipku šťastia Slnko a nech sa darí Áno.

Takže znovu som robila túto hmotu na tortičke a pár postrehov, na ktoré som si dala pozor...
čokoládu som teraz vysúšala plnenú jahodovou plnkou, rozpustila som ju klasicky nad parou, používala som jahodové penové cukríky z Lidla, ale tie som roztápala pre zmenu v mikrovlnke s maslom, ktoré do hmoty má ísť a roztopené som primiešala do čokolády /už roztopenej/ a znovu som dobre premiešala. Spojilo sa to úžasne. Potom som postupovala klasicky podľa hore uvedeného postupu: Primiešala som ešte smotanu, likér a premiešala... Potom som pridala práškový cukor /nezohnala som Považský, tak som preosiala z Lidla a v pohode/. Cukor som pridala na dvakrát. Prvú dávku /asi 2/3 tú "zhltlo" Chichocem sa a druhú som vareškou domiešala - túto hmota už nepríjmala. Teplé som to vykotila na dosku a rukami som miesila, kým sa to nespojilo. Hmota bola ešte teplá, tak som si aj ruky trochu popálila /nič strašné Mrkám/ a tu je môj postreh. Cukor sa musí do teplej hmoty vmiesiť a presné množstvo a najlepšie sa robí s teplou alebo vlažnou čerstvou hmotou...Tak snáď "môj výskum" pomôže v začiatkoch Chichocem sa

Ahojte,tak aj ja som vyskusala variantu s bielou cokoladou...katastrofa, trvalo mi do 1,5 hodiny, kym sa s tym dalo ako - tak pracovat a pohltilo to asi dvojnasobok cukru, ako je v postupe - a za pana neviem prist na to, kde mohla byt chyba - zeby kvalita cokolady???Ale nevzdala som to, torta tuhne a ak ju zajtra dozdobim, snad sa pochvalim.... Mlčím

Kisko, Št, 16. 12. 2010 - 09:38

Prestudovala som tu komentáre Hambím saHambím sa a znie to velmi dobre Áno ,v sobotu idem na to aj ja!! MrkámMrkámZlomené srdceZlomené srdce

Odkedy som vyskúšala tento recept, tak poťahujem torty iba touto hmotou. Používam bielu čokoládu Sogeten, ktorá je v malých kockách. A čo sa týka cukríkov, vyskúšala som rôzne, jahôdky, šmoulíkov, kačičky, ale najlepšia a najpevnejšia je z Marschmallov mini (dovoz zo zahraničia). Zatiaľ som s tým nemala žiadny problém a používala som už aj rôzne farby a s každou reagovala dobre, ale hmota musí byť pri farbení teplá, aby sa farba pekne dostala do celej hmoty.

ÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskam Ja tiež mám len dobré skúsenosti i keď s jahôdkami bola trochu tuhšia než zvyčajne...S tou bielou čokoládou vyskúšam, len čo budem mať viac času, už som zvedavá ako dopadnem Veľký úsmev

Ahojte tak som ju tiež vyskúšala a je SUPER. Zabudla som pridať smotanu,ale aj tak mi to vyšlo a chuťovo mňamko deti by mi ju zjedli celú keby som im dovolila... Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama