reklama

Chocolate Fudge Cake

Pridal/a Faolan dňa 29. 09. 2010 - 11:58 - Recepty Faolan
obrázok k receptu

reklama

Výborný čokoládový koláč s veľmi netradičnou chuťou trocha horkastou a sladkou zároveň.

Ingrediencie
4 kusy vajce
110 gramov maslo
110 gramov cukor krupica
110 gramov hnedý cukor
6 polievkové lyžice kyslá smotana
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
170 gramov polohrubá múka
55 gramov kakao
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1⁄2 balík prášok do pečiva
  štipka soľ
Postup

Formu vystelieme papierom na pecenie,jemne pomastime,vyhrejeme trubu na 180 stupnov,plynovu na stupen 4.

4 stredne veľké vajcia vyšľaháme vidličkou, pridáme zmäknuté maslo, cukre, smotanu a vanilku dame do vacsej misky a slahame elektrickym mixerom asi 2 minuty, alebo pokial to nie je hladke a spojene dokopy.

Na dalsi kusok papiera na pecenie si preosejeme muku, kakao, prasok do peciva, sodu bikarbonu a sol aby sa nam to spojilo, potom presypat do hmoty a slahat 30 sekund pokial sa nam to znova nespoji.

Masu prelejeme do formy a dame piect na 40-45 minut. Skusime spajlou ci je to upecene, ak nie,zakryjeme alobalom a pecieme dalsich 15 minut. Po upeceni chadime 10 minut v plechu, potom prelozime na mriezku.

PLNKA: 200 ml kyslej smotany, 225 g horkej cokolady dobrej kvality, najlepsie 70% kakaa 1 CL cukru krupica.

Cokoladu polamat na kusky a dat do hrnca, pridat smotanu a cukor a spolocne rozpustit nad parou. Nechat vychladit aby to zhustlo, potom plnit kolac a potierat.

Doplňujúce poznámky

Velmi nezvycajny kolac,ale velmi chutny a oblubeny. Kombinacia kyslej smotany a horkej cokolady je velmi osviezujuca,nie velmi sladka. Vyborna ku kavicke po skvelom nedelnom obede :-)

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Faolan, St, 29. 09. 2010 - 23:04

Veľký úsmev ja tiezpreferujem horku pred mliecnou.Preto mam strasne rada tento kolac... Vyplazený jazyk

KaMarta, Pi, 01. 10. 2010 - 14:40

prosím ťa a kyslá smota to má byť pochúťková modrá???
alebo .....ktorá sa tam hodí najlepšie??????

Faolan, Pi, 01. 10. 2010 - 15:19

Ano ,pochutkova kysa smotana.Mala by byt husta,plnotucna,nie odtucnena Mrkám

Ahoj, vyzerá to super. Prosím ťa, ten koláč treba prekrojiť a naplniť a navrch ešte potrieť? Že či tomu dobre rozumiem. Ďak.

Faolan, Št, 14. 10. 2010 - 12:45

Ano,treba prerezat a naplnit a ja aj vrch natieram.Alebo aspon boky a vrch polievam cokoladou.Je to dobre aj tak aj tak.Ten korpus je velmi jemny,chutny a ta plnka do toho je jedinecna,nieco ine,zvlastne... Slnko Vela stastia Kvietok

Tak Faolan, konecne som vyskusala tvoju variatntu! Je super, teda bola Mrkám Dakujem! ÁnoTlieskam

Tak toto som robila na oslavu na nedeľu. Nestihla som ho ani odfotiť. Chichocem sa Je famózny!!! Už si ho rodina pýta znovu. Chcem sa ale spýtať, na akom plechu to pečieš. Na klasickom či v tortovej forme? Nebolo mi to celkom jasné.
Vrelá vďaka za recept!!

Faolan, St, 01. 12. 2010 - 14:53

ahoj,som rada ze chutil,u nas je to podobne Mrkám ja ho robim v 23 cm tortovej forme,ale je jedno v ktorej forme/plechu to urobis... Slnko

ďak. Lebo na veľký plech sa mi toho zdalo málo. Tak už viem.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama