Popis
velmi dobrý a pekný rez na slávnostnú príležitosť

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 2 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 2 hod |
Ingrediencie
Korpus | ||
8 | kusy | vajec |
200 | gramov | práškového cukru |
90 | gramov | polohrubej múky |
40 | gramov | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Penový plát | ||
7 | kusy | bielok |
420 | gramov | praskový cukor |
krém | ||
300 | gramov | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | smotany na šľahanie |
250 | gramov | masla |
Inštrukcie
Poleva: biela čokoláda. olej a na ozdobu tmavá čokoláda.
Postup:
Kakaove korpusy: Ja som robila cestá klasicky ako som zvyknutá, nedržala som sa receptu.Takže upiecť dve klasické kakaové piškoty.
Potom upiecť penový plát: Šľahať bielka s cukrom nad parou, tak aby to bolo celé dobre horúce a moj test je taký, že ked si naberiem hmotu na prst, nesmie sa tá špička s peny zvaliť/čiže nesmie byt riedke/ Pečieme pri nízkej teplote vlastne sušíme ako pusinky aby to bolo vysušené čo najviac./asi 1hod/ Ten doporučujem piecť v hlbokom plechu./moja skúsenosť, natrieť papier na pečenie s olejom lahšie sa to dáva dolu s papiera /Ked sa vám plát aj trochu popraská nič sa nedeje pekne to schováte pod krém.
Krém: upáliť cukor na karamel Zaliať šlahačkou pomaličky rozpustiť, vychladiť a spojiť s maslom. Može sa dať aj salkový krém myslím že to musí byť ešte lepšie.
Postup: hnedé cesto, karamel krém, penový plát, karamel krém, hnedé cesto a na vrch poliat bielou čokoládou. prajem dobrú chuť.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 37978x
Komentáre
ešte som zabudla penu šlahať samozrejme nad par:-* ou.
Magduška
Magduška velka vdaka





















Na tento som sa tešila. Ďakujem








Vyzera uzasne....vyskusam ho...mnam(rofl)
odporúčam, ja ho mám pod názvom parádne karamelové rezy z receptov zo života.(y)












ďakujem, tento určite vyskúšam(clap)







super..ako dlho sa miesaju tie bielky nad parou a potom ako dlho sa ten penovy plat asi pecie a pri akej teplote?nerobila som este penovy plat..dakujem..si velmi zlata(flower)
Dadka miešať tak aby to bolo celé dobre horúce a moj test je taký, že ked si naberiem hmotu na prst, nesmie sa tá špička s peny zvaliť/čiže nesmie bit riedke/Pečieme pri nízkej teplote vlastne sušíme ako pusinky aby to bolo vysušené čo najviac./asi 1hod/:-*
super,tiež poznám z Receptov zo Života,:-P

Úžasnéééééééé
mam dve otazky: rozmery plechy (nasa je 60x40)
a jedna slahacka je kolko?(nasa je 2 L )
DAKUJEM !
Šľahačka klasika,takú čo predávajú v obchode,buď 200 ml alebo 250ml,je to úplne jedno....keď cukor skaramelizujeme,tak tá sladká chuť pokryje aj 250 ml šľahačku.Ty si sa asi pomýlila s tými dvomi litrami....(giggle)

Ja robievam takto torty - ešte môže byť alternatíva karamelového krému čokoládový nad parou,aj tak je to mňaáááám.....
pridaj aj sem foto..diky..
Ten krém pěnový plát nerozmočí? A kdy můžu řez udělat,myslím jestli můžu udělat dopředu 3 dny-Děkuji