reklama

Gejmat - rýchle arabské šišky

Pridal/a Sausen dňa 26. 08. 2010 - 18:43 - Recepty Sausen
Gejmat - rýchle arabské šišky, Iné recepty, Sausen

reklama

Niečo jednoduché a rýchle, ak sa vám nechce vypekať alebo čakáte návštevu.

Ingrediencie
1 hrnček múka
1 hrnček voda
1 čajová lyžička prášok do pečiva
  štipka soľ
1 čajová lyžička práškový cukor
Postup

Zmiesame vsetko dohromady a nechame asi pol hodonku prikryte odstat. Do horuceho oleja, treba ho vela, inak nebudu pekne napuchnute, hadzeme lyzicou kopky a pomaly vyprazame aspon 5min z kazdej strany treba skusit, ci su dobre prepecene.

Polievame datlovym, alebo normalnym medom, namacame a papame, alebo posypeme praskovym cukrom. nech vam chuti(flower)

Doplňujúce poznámky

Dlho som sa odhodlavala napisat tento recept,pretoze to nieje torticka,ci zakusok,ale kedze nam a vsetkym znamym to tak velmi chuti,chcela som sa s vami podelit..ked varite nejaku sytu polievku tak toto je tiez vyborny a rychli sposob na nieco na zahryznutie,ked sa cloveku ziada nieco male;-)

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

nó a už je to tu Úsmev
super,ked nebudem toľko vypekať a budem mať chuť na sladké určite vyskúšam,vyzerá to ňamkovo-tak šiškovo ÚsmevMonika M.Slnko

Sausen, Št, 26. 08. 2010 - 23:56

Úsmev su velmi chutne a hlavne rychle,pochutia si vsetci ver miKvietok inym sa asi nepozdavajuChichocem sa

Sausen, So, 28. 08. 2010 - 22:34

Áno daj vediet ako to dopadlo,ja som dnes robila z 2velkych poharov muky a je po nichVeľký úsmev ale vyprazala som mozno aj 15min dokopy,radsej pomalsie,nech su dobre prepecene,nech sa vydaria zelamKvietok

super dakujem za recept zajtra skusim spravit svagor to miluje Úsmev a este sa chcem spytat aku muku davas?pekny denÚsmevKvietokÚsmev

Sausen, Št, 02. 09. 2010 - 21:06

ahoj dominika klasicku hladku,som rada,ze sa ti paci receptik,dufam,ze si pochutite na ramadanovej sladkosti,kazdy den po bohatej veceri pocas ramadanu sa papaju taketo sisky..len keby sa z toho tak nepriberaloMrkám

Lubicek, So, 04. 09. 2010 - 15:27

Ahoj Sausen, robila som ich - chutili nám hlavne s medom, len boli strašne mastné aj napriek tomu, že som ich dávala na servítky odtiecť.Máš na to nejakú fintu ?

Sausen, Ne, 12. 09. 2010 - 10:52

no,lubka,oni su mastne,ale ked ich dam odtiect,tak su v poho..ono to uz tak je s tymi vyprazancamiSmútok ja davam vela servitok pod a na vsetko co vyprazam a potom este raz na papiet savy,najprv nahadzem do misky na servitkach a potom este aj na tanieri ich necham na servitke,prazim teda minimalne,skor vynimocne a kedze je to jedlo jednoduche,ale sa robi na sviatky tak to tolko neriesimÚsmev skus viacej tych paperovych obruskovKvietok,ale su mnam,vsakÚsmev

Lubicek, Ne, 12. 09. 2010 - 12:46

Sausen sú výborné - ja som spravila hneď z dvoch pohárov múkyChichocem sa Pracovný postup je presne taký aký obľubujem - veľmi jednoduchý - nezašpinila som veľa misiek - vlastne len jednu Váľam sa od smiechu po podlahe. Ďakujem za receptík Mrkám

Kazuso, Št, 30. 08. 2012 - 11:41

Cesto som urobila bez cukru a hotové som poliala medovým roztokom a posypala práškovým cukrom so škoricou. Boli výborné, ale žlčník mi za to chcel dať cez hubu Chichocem sa tak som si ho učičíkala cholagolom. Nabudúce si dám cholagol najprv, alebo ich nebudem jesť ešte teplé Veľký úsmev

Sausen, Št, 30. 08. 2012 - 21:27

Chichocem sa no to sa tesim,jedli sme ich cely ramadan Úsmev daj ich na kuchynske utierky poriadne odsat,budu lahsie Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama