reklama

Talianska štrúdľa

Pridal/a Meggie dňa 12. 08. 2010 - 13:52 - Recepty Meggie
Talianska štrúdľa, Recepty na koláče, Meggie

reklama

Tento recept si ma zaujal. Tak som ho odskúšala aj keď som nad ním najskôr krútila hlavou čo z toho môže byť. Ale vyskúšala som a vrelo odporúčam. Je fantastický, jemný, šťavnatý. Aj keď ako štrúdľa nevyzerá ale volá sa tak. No možno v Taliansku...

Ingrediencie
Cesto:
300 gramov polohrubá múka
1 balík prášok do pečiva
300 gramov práškový cukor
Plnka:
500 gramov tvaroh
1 balík hrozienka
250 millilitrov kyslá smotana
  trocha cukor
Ešte potrebujeme:
4 kusy vajce
1 balík vanilkový cukor
100 gramov maslo
500 millilitrov mlieko
Postup

Preosiatu múku s kypr. práškom a práškovým cukrom zmiešame. Zmes rozdelíme na polovicu. Jednu dáme na vymastený plech.

Zmiešame tvaroh a hrozienka (odliala som si trochu z tých 500ml aby to bolo redšie) a dáme na prvú polovicu múky, zalejeme smotanou (ja som smotanu rozriedila s trochou mlieka - odliala som opäť z tých 500ml).

Na to vysypeme druhú polovicu múky.

Vajcia rozšľaháme s van. cukrom, roztopeným maslom a mliekom a pomaly nalejeme na povrch koláča. Ja som to popichala aj vidličkou aby to lepšie vsiaklo. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 170°C 35minút do zlatista. Kraje sú cítiť jemným karamelom.

Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3 (1 hlas)

reklama


reklama

Majenka, Št, 12. 08. 2010 - 14:42

áno môžem potvrdiť, je to suprový koláč BozkávamBozkávam ja ho poznám pod názvom sypaný závin.... sypaný chápem od čoho odvodený, ale závin? Chichocem sa
Ale čo tam po tom ako sa volá, hlavne, že chutí a je perfektný ÚsmevÚsmevÚsmev

ANAY, Ne, 15. 08. 2010 - 08:53

ja mám podobný recept od mamy/20r/ a má názov Švédsky koláč...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama