reklama

Babkina tvarohová štrudľa alebo luxusná žemľovka

Pridal/a Boyle dňa 13. 08. 2010 - 00:59 - Recepty Boyle
obrázok k receptu

reklama

Výborný tvarohový závin podľa mojej babky.Na rozdiel od bežnej tvarohovej štrúdle nie je tvaroh suchý. Plnka sa dá použiť i do sypanej štrúdle

Ingrediencie
300 gramov polohrubá múka
350 gramov práškový cukor
Postup

a)Z cca 350 g múky hl. špeciál pripraviť cesto na ťahaný závin bežným postupom, vytiahnuť a naplniť, alebo

b)použiť 1 balík polotovaru štrúdľového cesta, alebo

c)pripraviť zmes 300 g múky a 350 g práškového cukru, zmes rozdeliť na 4 časti a v hlbokej vymastenej jenskej mise striedať vrstvy zmesi a tretiny plnky, alebo

d)do misy vložiť iba plnku a upiecť ako žemľovku. Plnka: 350 g cukru krupica premiešať s mletou škoricou 500 g hrudkového tvarohu rozmrviť na tanieri, vyšľahať 5 celých vajec, pridať 500 ml šľahačkovej smotany a 4 rožky, nakrájané na cca 1 cm kocky a nechať rožky dobre navlhnúť, roztopené maslo na potretie cesta rozšľahané vajce na potretie štrúdle

Postup prípravy: Vytiahnuté závinové cesto nemastím, polotovar potieram roztopeným maslom. Cesto posypať cukrom so škoricou, potom tvarohom a nakoniec zmesou vajec, smotany a rožkov, zvinúť, vložiť na plech, potrieť roztopeným maslom alebo vajíčkom a upiecť pri 180 st. Výborná je vychladnutá.

Doplňujúce poznámky

Ingrediencie sa mi nedali vpísať

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

AnaP, Pi, 13. 08. 2010 - 10:00

tak toto určite vyskúšam,tvarohové u nás ideTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam ďakujem Zlomené srdce Anka

Faolan, Ne, 15. 08. 2010 - 00:21

mnaam,zemlovku som nemala dlho,idem to skusit.Normalne si mi narobila chute...Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykKvietokKvietokKvietokTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama