reklama

jahodovo-cokoladova torta

Pridal/a adeluska dňa 10. 06. 2010 - 20:54
jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska

reklama

1. cokoladu si rozpustime nad parou cca 250g pri stvorcovej forme s rozmermi 15x8cm (ja pouzivam cokoladu na polevy, skusala som aj s klasickou Milkou mliecnou a bolo to okMrkám ), nechame ju vychladnut na cca 30 stupnov-to preto ze vtedy nam vytvara pekne vzory a nezlieva sa pri nanasani na papieri. Fixou si naznacim rozmery stran torty napr. ak ma torta 15x9cm, na vysku prpocitam 1-1.5cm- to preto aby jahody prilis netrcalia boli troku skryte. papier otocim naruby aby som nemala cokoladu aj s rozpustenou fixouChichocem sa
2.do mikrotenoveho vrecuska si nalejeme cokoladu, urobime si otvor a kruzim hore doleÚsmev zalezi na Vas ci len hnedou alebo aj bielou- aj jednofarebne su krasne- kuk do albumu ak si to neviete predstavitSlnko, taketo mantinely ako ich ja volam potrebujeme na kazdu stranu, cize 4.
3.jahody cca 250g,alebo kolko sa nam vojdu na tortu, nechame pred namacanim vysusit -z mokrych steka cokolada a nevytvara peknu rovnu liniu. Vo zvysnej cokolade, ktora nam zostala z mantinelov namacame postupne jahody a ukladame ich zatuhnut na papieri na pecenie, ktory si podlozime tvrdym podnosom, aby sa nam "nepochytali" pri prenasani do chladnicky kde ich nechame zatuhnut na cca 10-20 minut. Ja ich namacam sikmo-vacsinouÚsmev
4. "jahodovy zenich"-skvely napad ako vytvorit netradicny darcek pre novomanzelov- napad z internetuÚsmevnamacame jahodu sikmo z jednej i z druhej strany
5. a nevestaÚsmev takisto namacame z oboch stran-sikmo a dotvorime saty...
6.tentokrat som vyskusala pridat aj maliny do medzierok-tie som len cik cak vysrafovala cokoladou, aby mi pri namacani neostala polovica v nejChichocem sa
7.stuhnute mantinely postupne prikladame na omastenu tortu-nevychladenu-aby sa pekne prilepili na boky torty.
8. a vsetky styriÚsmev
9.nazdobene jahody poukladame na vrch torty
10.a nakoniec aj malinyÚsmev
11. zo zvysnej cokolady si mozeme vyobit srdiecka alebo ine coko doplnky, alebo odlozit zvysnu cokoladu nabuduceÚsmev
12.nakoniec previazeme stuzkou, alebo susenou travou ci co to ma byt-kupila som taku maslu v kvetinarstve a rozobrala juÚsmeva mame hotovo-pohlad zhora
13....a este zpredu
...a papkame alebo potesime najblizsich...Zlomené srdce


jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska, 1

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska, 2

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska, 3

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska, 4

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska, 5

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska, 6

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska, 7

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska, 8

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska, 9

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska, 10

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska, 11

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné, adeluska

jahodovo-cokoladova torta, návod, Všetko ostatné


reklama


reklama

Komentáre

aja1, Št, 10. 06. 2010 - 21:34

Waw,to je krááásne.A netopí sa to v týchto horúčavách?

v chladnicke nie a na svetle bozom sa to dlho neohreje...tie mantinely sa trosku pri dlhsom pobyte vonku bierne ohybaju v tej hornej casti ktora nie je kryta tortou, inak pohoda

Janka22, Št, 10. 06. 2010 - 23:17

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam cukrarenska poleva sa topi menej nez coko, aj pri izbovej teplote sa tak rychlo neroztopi

AnaP, Št, 10. 06. 2010 - 22:41

supernápad,hned zajtra ho vyskúšam!Adeluška ďakujemZlomené srdce Anka

Sausen, Pi, 11. 06. 2010 - 10:46

kraasa,kraasa a este raz krasa a jednoduche efektne,uz som spominala ze to tu porastie ako huby po dazdiChichocem sa inak by ma zaujimalo ake ine ovocko by tam mohlo este tak efektne vyzerat???urcite aj ja vyskusamHambím sa dakujem,ze si sa podelila o postupKvietok hej a ten zenich s nevestou nemaju chybu,faktÁnoZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

no neviem ake ine ovocie by tam mohlo ist, podla mna aj cernice ale tiez len prejst cokoladou ako maliny lebo je to krehucke, a podla mna aj male marhule by boli dobre, kto vie robit s cokohmotou, moze si vyrobit mantinely z neja urobit akoze bednicku-ja mam dreveny patchwork tak to by mohlo tiez pekne vyzerat taka bednicka marhul alebo jahod, ja som zvolila jahody lebo maju matny povrch a cokolada sa z nich neolupuje a su dostatocne velke, takze sa s tym netreba tolko ôbabrat" z ceresni sa obavam ze by cokolada opukala kedze su leskle. Chystam sa tiez urobit male srdiecka-cokoladove, mam taku silikonovu 12ks formicku, mam ju v albume tak aj to sa da krasne naaranzovat na tortu...alebo domace ppralinky-tiez tu niekto daval recept...Úsmev tak som rada ze postup ma taky uspech necakala som to-dakujem vam vsetkymBozkávam

Julča, Pi, 11. 06. 2010 - 10:53

No náááááádhera toto som chcela vidieť ako sa to robí. Supééér.ÁnoÁnoÁno JUL

anibas, Pi, 11. 06. 2010 - 11:52

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno
prekrááááááááááásna - také niečo som potrebovala - veľmi veľmi veľmi veľmi pekne dakujem Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

adeluska wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwww!!!! super nápad, super postup, ďakujeeeeeeeeemeeeeeeeeeeeeeee ÁnoZlomené srdceÁnoZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

dievcata dakujem Vam vsetkym velmi pekne, necakal som tolko reakcii som v prijemnom soku, ved je to moja premiera vo fotopostupoch, doteraz som len ja hladala a inspirovala sa, je to pre mna velka cestZlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama