Broskyne
300 | gramov | hladká múka |
1 | prášok do pečiva | |
150 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | margarín |
1 | kus | vajce |
citrónová kôra | ||
6 | polievkové lyžice | mlieko |
2 | polievkové lyžice | rum |
Z prísad vypracujeme vláčne cesto /mlieko pridávame podľa potreby, môže sa aj úplne vynechať/, tak aby sa nelepilo na ruky.
Kúsky cesta vtláčame do pomúčeného pohárika - necháme malú priehlbinku /formujeme polovičky budúcich broskýň, ak necháme priehlbinku priveľkú, broskyne budú veľmi placaté, ak tie poháriky naplníme bez priehlbinky, broskyne budú veľmi bucľaté/, vyklopíme z pohárika resp. formičky na vymastený plech /alebo vystlaný papierom na pečenie/ a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov asi 15 minút.
Polovičky na plech neukladáme príliš blízko, pri pečení trochu narastú a mohli by sa nám polepiť. Ešte z teplých pologúľ kávovou lyžičkou vydlabeme striedky, aby sme mali kam dať plnku. Plníme ľubovoľnou plnkou, odporúčam svetlou aby nepresvitala v spojoch. Môžeme dať do prostriedku lieskový oriešok obalený v pravom alebo mliečnom marcipáne, polovičky potrieť džemom alebo pokvapkať rumom. Krém dávame radšej viac, keď k sebe pritlačíme dve polovičky, zvyšok krému zotrieme prstom.
Naplnené broskyne máčame v sirupe, buď kúpenom oranžovej farby, alebo rozvarom cukru vo vode a dofarbíme potravinárskoufarbou. Po vybratí zo sirupu hneď dofarbíme červenou tekutou farbou a váľame v jemnom kryšt. cukre. Ozdobíme lístkami a necháme vyschnúť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujeme
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
si veľmi zlata že si dala ten receptík hned zajtra idem skúšať dakujéééééééééém
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pridaj aj sem foto..je to lepsie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keby som tak vedela ako ale kto ich chce vidieť, nech kukne do mojich obrázkov, mám ich tam v košíku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Diky diky Aj ja sa do toho pustím a možno budú aj vhodné na svadbu, ak ich neurobím príliš také "obité" ako na Ružíne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja ďakujem za super recept, určite ich budem skúšať robiť len dúfam, že neurobím veľké priehlbinky a že sa mi to podarí. Potom napíšem ako to dopadlo.Pá...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
(sun
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vdaka za recept, ja mám tiež robiť na objednávku na svadbu a neviem kolko za ne pýtať, doteraz som robila len pre rodinu, ak to nieje tajné môžem sa spýtať za koľko ich dávate?
dakujemm...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ich zatiaľ robila tiež len zadarmo, ale práve som prerátla suroviny a trochu za prácu, vychádza mi to na tých 50 centov minim. za kus.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj ja ich robievam, mám ich v obrázkoch, ale ako plnku používam punčovinu, ktorú robím z vydlabanej hmoty z polgúl.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ich tiež robím,dávam mandľový krém a kúštik kompotovanej broskyne.Kuk moje stránky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja som ich skušala v sobtu boli vyborne dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som ich ešte nerobila,ale tiež vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčata ja som ich teraz robila 1x. Mala som sviatok, tak som chcela svoje 33. kolegyň prekvapiť, ako každy rok. Mali veľky úspech, ani spapať ich nechceli,že škoda take pekne. Tak sa chcem veľmi pekne poďakovať Sunflower-mata ,že nám ukázala postup. ĎAKUJEM!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty