reklama

Broskyne

Pridal/a sunflower-mata dňa 19. 04. 2010 - 19:03 - Recepty sunflower-mata
Broskyne, Recepty na zákusky, sunflower-mata

reklama

Broskyne

Ingrediencie
300 gramov hladká múka
1 prášok do pečiva
150 gramov práškový cukor
50 gramov margarín
1 kus vajce
  citrónová kôra
6 polievkové lyžice mlieko
2 polievkové lyžice rum
Postup

Z prísad vypracujeme vláčne cesto /mlieko pridávame podľa potreby, môže sa aj úplne vynechať/, tak aby sa nelepilo na ruky.

Kúsky cesta vtláčame do pomúčeného pohárika - necháme malú priehlbinku /formujeme polovičky budúcich broskýň, ak necháme priehlbinku priveľkú, broskyne budú veľmi placaté, ak tie poháriky naplníme bez priehlbinky, broskyne budú veľmi bucľaté/, vyklopíme z pohárika resp. formičky na vymastený plech /alebo vystlaný papierom na pečenie/ a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov asi 15 minút.

Polovičky na plech neukladáme príliš blízko, pri pečení trochu narastú a mohli by sa nám polepiť. Ešte z teplých pologúľ kávovou lyžičkou vydlabeme striedky, aby sme mali kam dať plnku. Plníme ľubovoľnou plnkou, odporúčam svetlou aby nepresvitala v spojoch. Môžeme dať do prostriedku lieskový oriešok obalený v pravom alebo mliečnom marcipáne, polovičky potrieť džemom alebo pokvapkať rumom. Krém dávame radšej viac, keď k sebe pritlačíme dve polovičky, zvyšok krému zotrieme prstom.

Naplnené broskyne máčame v sirupe, buď kúpenom oranžovej farby, alebo rozvarom cukru vo vode a dofarbíme potravinárskoufarbou. Po vybratí zo sirupu hneď dofarbíme červenou tekutou farbou a váľame v jemnom kryšt. cukre. Ozdobíme lístkami a necháme vyschnúť.

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

reklama


reklama

si veľmi zlata že si dala ten receptík hned zajtra idem skúšať dakujéééééééééém ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

keby som tak vedela akoPlačemPlačemPlačem ale kto ich chce vidieť, nech kukne do mojich obrázkov, mám ich tam v košíku

sedulko, Ut, 20. 04. 2010 - 15:18

Diky diky BozkávamBozkávamBozkávam Aj ja sa do toho pustím a možno budú aj vhodné na svadbu, ak ich neurobím príliš také "obité" ako na Ružíne Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheZlomené srdceObjímamObjímamObjímam

mary59, Ut, 20. 04. 2010 - 20:50

Aj ja ďakujem za super recept, určite ich budem skúšať robiť len dúfam, že neurobím veľké priehlbinky a že sa mi to podarí. Potom napíšem ako to dopadlo.Pá...

vdaka za recept, ja mám tiež robiť na objednávku na svadbu a neviem kolko za ne pýtať, doteraz som robila len pre rodinu, ak to nieje tajné môžem sa spýtať za koľko ich dávate?
dakujemm...

ja som ich zatiaľ robila tiež len zadarmo, ale práve som prerátla suroviny a trochu za prácu, vychádza mi to na tých 50 centov minim. za kus.

helene, St, 21. 04. 2010 - 19:24

Aj ja ich robievam, mám ich v obrázkoch, ale ako plnku používam punčovinu, ktorú robím z vydlabanej hmoty z polgúl.

AnaP, St, 21. 04. 2010 - 23:48

Ja ich tiež robím,dávam mandľový krém a kúštik kompotovanej broskyne.Kuk moje stránky.

emillka, Št, 29. 04. 2010 - 19:19

Dievčata ja som ich teraz robila 1x. Mala som sviatok, tak som chcela svoje 33. kolegyň prekvapiť, ako každy rok. Mali veľky úspech, ani spapať ich nechceli,že škoda take pekne. Tak sa chcem veľmi pekne poďakovať Kvietok Sunflower-mataKvietok ,že nám ukázala postup.Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce ĎAKUJEM!Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama