reklama

"zbity"kolac

Sausen , 15. 04. 2010 - 16:11

reklama

potrebujem radu ohladom kolacov,obcas sa mi stava,ze kolac je akoby zbity ci neviem to nazvat zelatinovy i ked je podla spajdle prepeceny ked ho nakrajam,vo vnutry akoby bol surovy ci ako to mam nazvat,pritom je tam predpisany cas,alebo aj dlhsie..chcela by som vediet preco a kedy sa to robi a ako tomu zabranit.teraz som robila mrkvovy,ale mrkvu som postruhala nie na jemnom,ale na tom hrubsom struhadle a kolac je taky zbity pritom som ho pekavala davno a bol vzdy dobry nechapem,kde som urobila chybu..stava sa mi to aj s inymi kolacmi hocikedy a som z toho smutna a neviem ci taky kolac mozme jest ci to je dobre prepecene,ci radsej nie???ja to potom vyhadzujem,lebo som skusala aj napoly prekrojit a dat dopiect a furt to iste len sa tak no vysusi viacej a obhoria okraje..Plačem mam osvedcene recepty a pri tych sa mi to nestava,tak neviem..


reklama


reklama

jawilco, Št, 15. 04. 2010 - 19:16

Mne sa to tiež raz stalo. Dala som cesto do nedostatočne vyhriatej rúry a cesto sa namiesto pečenia "varilo" Vyplazený jazyk Tiež bolo zhora upečené a vo vnútri také čudné...
Odvtedy si dávam pozor a rúru zapínam v dostatočnom predstihu.
Držím palce!Hambím sa

Sausen, Št, 15. 04. 2010 - 20:18

no rura bola vyhriata dostocne myslim 15-20min mozno az...tam myslim nieje u mna problem.bohusov piskot aj ine bublaniny mi idu super..

pumpel, Št, 15. 04. 2010 - 23:04

neviem,čím to je,ale na mrkvovú tortu ti pošlem jeden super odskúšaný recept,kde potrebuješ:8 vajec,300g postrúhaných orechov,300g postrúhanej mrkvy,450g cukru,300g múky hladkej,1ks prášokm do pečiva a trocha rumu.je to dávka na okrúhlu formu 30cm priemer.urobíš si cesto ako na piškótu a pečieš pri 170 stupňoch asi 45 minút.po vychladnutí možeš rozkrojiť a potierať džemom,alebo pliť šľahačkou,alebo čo chceš.skús,držím palce.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama