reklama

Luxusný jahodový rez

Pridal/a keli62 dňa 20. 03. 2010 - 21:45 - Recepty keli62
Luxusný jahodový rez, Recepty na zákusky, keli62

keli62 | Luxusný jahodový rez


reklama

Zákusok pre tých, ktorí majú radi jemné, osviežujúce, nepresladené zákusky rozplývajúce sa na jazýčku. Dá sa robiť s akýmkoľvek ovocím. Ale jahody sú najlepšie.

Ingrediencie
Cesto:
5 kusy vajce
200 gramov kryštálový cukor
100 millilitrov voda
100 millilitrov olej
250 gramov polohrubá múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 balík vanilkový cukor
Krém:
1 liter mlieko
3 kusy Zlatý klas
1 balík vanilkový cukor
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
100 gramov maslo
500 gramov kyslá smotana
Dokončenie:
1 balík stužovač šľahačky
500 millilitrov šľahačková smotana
500 gramov jahody
100 gramov čokoláda
Postup

Cesto: Pripravíme si 5 vajec, 200 g kryštálového cukru, 100 ml vody,100 ml oleja, 250 g polohrubej múky, polovica balíčka prášku do pečiva, vanilkový cukor. Vajcia, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme, pridáme olej, vodu a múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme. 

Krém: Z 1 l mlieka, 3 balíčkov Zlatého klasu, 1 vanilkového cukru a 5 polievkových lyžíc cukru uvaríme puding. Ešte do horúceho zamiešame 100 g masla. Necháme vychladnúť a do studeného krému zamiešame 2 kyslé smotany. Ak chcete, môžete ešte pridať cukor, ja som nedávala.

Šľahačka: Vyšľaháme 2 šľahačkové smotany so stužovačom. 

Skladanie: Na vychladnutý korpus nakrájame čerstvé jahody alebo iné ovocie. Jahody zasypeme trochou cukru, aby pustili šťavu. Na ovocie natrieme krém a na krém natrieme šľahačku. Na záver šľahačku posypeme strúhanou čokoládou, pridať môžeme aj jahody na ozdobu. 

Doplňujúce poznámky

Odporúčam večer urobiť, dať na noc do chladu. Na druhý deň to je skutočná luxusná delikatesa.

Doplňujúce obrázky
Luxusný jahodový rez, Recepty na zákusky, keli62, 1

keli62

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

erika43, So, 20. 03. 2010 - 23:09

No dostala som chuť.Jahôdky mám ale mrazené.Môžu byť?ÁnoÁnoÁno

Erika,v pohode moze byt aj kompotovane ovocie,len ho nechaj odtiect ."Prepac Kelinka ze odpovedam za teba,ale robim ich aj ja a v zime z kompotu.Chichocem saSlnko

dadka1, Ne, 28. 03. 2010 - 13:08

zlato ked vies dat sem recept tak toto ti nebude urcite robit problem nic to nie je .dole mas take male plusko zelene to stlac a otvori sa ti tvoja stranka s tvojima tortami tak klikni na ten rez a sam sa ti da k tomu receptu..a je to .drzim palce..pa KvietokBozkávam

keli62, Ne, 28. 03. 2010 - 15:26

dakujéééééééééééééém dadka je to už v poriadku?BozkávamBozkávam

dadka1, Ne, 28. 03. 2010 - 19:58

jasne no vidis aka si sikulka..a takto ten receptik po dlhsiej dobe .bude aspon kazda vidiet ktory to je..nemusi ho hladat inde..super..KvietokKvietokKvietokKvietok

chcela by som sa este opytat cesto robis tak ze vyslahas zvlast bielka ?alebo vsetko spolu ?vopred dakujem

martah, Ne, 28. 03. 2010 - 17:56

Už som ho vyskúšala a je fakt vynikajúci. Neostal ani kúsokVyplazený jazyk ĎZlomené srdce AZlomené srdce KZlomené srdce UZlomené srdce JZlomené srdce EZlomené srdce M za receptKvietokKvietokKvietok

evelyns, So, 24. 10. 2015 - 07:38

Mnam, mozem len a len odporucit :-) . Robime ho uz niekolko rokov, je naozaj skvely a ten krem so smotanou (my sice davame biely jogurt) je osviezujuci. Pre niekoho, kto nema rad maslove kremy je ako stvoreny :-) .

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama