reklama

Švédske rezy

Pridal/a Irma dňa 16. 03. 2010 - 16:47 - Recepty Irma
Švédske rezy, Recepty na zákusky, Irma

reklama

Výborný nápaditý a nie veľmi sladký zákusok. Na obrázku sú tieto rezy uložené na krajoch.

Ingrediencie
Na dve cestá:
10 kusy vajce
700 gramov kryštálový cukor
460 gramov polohrubá múka
12 polievkové lyžice mlieko
500 gramov orechy nasekané
  mandľové lupienky
  štipka soľ
Plnka:
400 gramov broskyňový kompót
500 šľahačková smotana
Postup

Na jedno cesto potrebujeme 5 vajec, 350 g cukru, 230 g múky, 6 PL vlažného mlieka, 250 g posekaných orechov, mandľové lupienky a štipku soli.

Pripravíme si dve identické cestá. Ak chcete menší zákusok, upečte len jedno cesto, prerežte ho na polovicu a pripravte plnku z polovičnej dávky.

2 celé vajíčka a 3 žĺtka dobre vyšľaháme so 150 g cukru. K tomu pridáme múku, zamiešame, a potom mlieko. Celé to dobra zapracujeme.

Na plech dáme papier na pečenie (alebo vymastíme a vysypeme múkou) a vylejeme doň cesto. Rovnomerne rozotrieme.

Vyšľaháme bielka so štipkou soli, pridávame postupne 200 g cukru a šľaháme do tuha. Sneh natrieme na rozotreté cesto, rovnomerne.

Celý vrch cesta posypeme orechmi, alebo mandľovými lupienkami. Dáme piecť do vyhriatej rúry 180°C a potom pečieme pri 160°C 20-25 min.

Tak isto upečieme druhé cesto.

Jedno vychladnuté upečené cesto prevrátime na pripravenú dosku (plech). Okolo dáme kovovú obrubu (vnútri s páskami papiera na pečenie, aby sa neprilepila šľahačka) aby sa udržala výška cesta, kým nestuhne.

Ovocie porežeme na plátky (kocky), šľahačku dobre vyšľaháme. Jednu tretinu šľahačky rozotrieme na cesto, rozložíme naň kúsky ovocia a zakryjeme ostatnou šľahačkou.

Teraz zoberieme druhé cesto a položíme na navrstvenú hmotu. Mierne popritláčame aby vrchné cesto sedelo a dáme stuhnúť do chladničky. Najlepšie na noc.

Keď máme rozťahovateľnú kovovú obruč, tak na tej strane odkiaľ začneme rezať, uvoľníme a ostatné necháme na svojom mieste. Porežeme na obĺžnikové diely. 

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

tiny, Ut, 16. 03. 2010 - 21:19

no tak ja uz neviem,ci si sedim na kabli,ale v kazdom 2.recepte co si precitam,najdem nejake nezrovnalosti...a tu mi zas nejde do hlavy,ze ked je na jeden plat 5 vajec,tak ako tam mozu ist 2cele vajcia a 4 zltky,no a potom samozrejme kde idu bielky chapem...ale je to spolu 6 vajec,nie?Alebo som si nieco zle precitala?Vyzera to lakavo,tak by som chcela vediet...A este mala otazocka:ten spodny plat ide orechami naspodok?Mockrat daukjem.SlnkoSlnkoSlnko

Irma, St, 17. 03. 2010 - 09:29

tiny, už som opravila, niekto má väčšie plechy, iné menšie, tak vznikla nezrovnalosť pri písaní textu. Áno, spodný plát sa prevracia, orechy sú na spodku.

Alena R, St, 17. 03. 2010 - 10:01

toto vyzerá byť dobrá mňam. Irmuška všetky tvoje recepty, čo som vyskúšala sú výbornééééé. KvietokSlnkoKvietokKvietokKvietokKvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama