reklama

Roláda

Moni , 15. 12. 2007 - 17:59

reklama

Dievčatá, poraďte mi prosím ako urobiť dobrú roládu. Môj prvý pokus skončil katastrofou. Nemám veľmi talent na zložitejšie koláče a torty. Recept, ktorý som použila mi nevyšiel (za stanovený čas sa cesto veľmi vysušilo a už mu nepomohla ani mokrá utierka).
Ak máte jednoduchý recept na roládu (kde netreba šľahať vajcia nad parou), prosím napíšte. Veľmi by som vás prosila, aj s údajom ako dlho a pri akej teplote piecť. Ďakujem Objímam


reklama


reklama

Dáša, So, 15. 12. 2007 - 18:36

Moni ,skús 4vajcia, 4PL kryštál.cukru, 4PL polohrubej múky, 4PL oleja, vajcia s cukrom vyšlahať do peny,pridaj olej a znova vyšlahaj a potom primiešaj múku , daj piecť pri 200stup. na chvílu asi 5min. podla rúry.Nesmie sa dlho piecť aby ti nevyschla, potom praská

Moni, Po, 17. 12. 2007 - 16:13

Dikes Dáška. Určite skúsim. Keď nie hneď tak dcére na narodky vo februári. Ešte raz dik.Slnko

Ja mám iný recept a používam ho celé roky. Nikdy mi korpus nepraskol.
6 vajec, 6 lyžíc (zarovnaných) polohrubej múky, 6 lyžíc (zarovnaných)kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 3 polievkové lyžice oleja.
Bielky vyšľahám s cukrom a vanilkovým cukrom, pridám žĺtky, olej a jemne premiešam.Nakoniec pridám múku premiešanú s práškom do pečiva. Pečiem v elektrickej rúre na 200 stupňov približne 7 minút kým nie je povrch zlatistý. A dá sa dobre zatočiť, ale až keď je mierne vychladnutá aj s papierom. Potom ju roztočím, stiahnem papier a naplním.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama