reklama

Karamelový krém?

klara. , 27. 01. 2010 - 13:43

reklama

Prosim poradte recept na karamelový krém s paleneho cukru nie so salka. Robievam ten bohušov vaječny grilažovy, je výborny no je ho malo. Chcela som použiť čo mam do veternikov, no neviem či je vhodny a dostatočne tuhý. Ak viete, poradteSlnko dakujem


reklama


reklama

mariad, St, 27. 01. 2010 - 14:02

150g kryst.cukru upalit na karamel pridat 250 ml slahackovej smotany a vyvarit na husty krem po vuchladnuti pridat 250g vyslahaneho masla to je zakladna davka asi tak na potretie jedneho platu 26x36cm vyska kremu je asi 1,5 cm tak si to prepocitaj a vynasob kolko potrebujes nech sa dari

klara., St, 27. 01. 2010 - 14:15

dik mariad a ešte sa spýtam, aku použivaš šlahučku, kolko percentnu? lebo ja do falošneho pariskeho davam radšej 33% aby som si bola ista že stuhne. ale nevieš či stuhne aj 30%? lebo u nas v obchoíde maju len taku, a do mesta nejdem.Slnko

mariad, St, 27. 01. 2010 - 14:26

ja davam niekedy aj trvanlivu na slahanie to na tom az tak nezalezi zalezi na tom ako vyvaris hustotu slahacky nesmie byt zase ani veelmi huty lebo ked vuchladne on este stuhne je to dobry krem neboj ten netecie malo by to byt asi ako taky puding ked davas na pol litra mlieka 1 zlaty klas no najlepsie je to ukazat ale praxou na vsetko prides

daduš, St, 27. 01. 2010 - 14:52

Tento robievam aj ja, je fakt veľmi dobrý a hlavne pasuje s orechovým korpusom.

klara., St, 27. 01. 2010 - 15:44

ešte sa schem spýtať, či sa to nejak prešlahava alebo sa postupuje ako ked sa varí krem so zlatym klasom, len uvariť, schladiť a spojiť s maslom?Slnko

do toho kremu sa pridava vyšlahané maslo s praš. cukrom alebo bez? dakujem

klara., St, 27. 01. 2010 - 15:57

pr. cukor sa tam určite nedava len samostatne maslo lebo karamel to dostatočne osladiSlnko

Bejč, St, 27. 01. 2010 - 19:35

Ak sa mozem pridat aj ja...
500gr cukor - upaliť
1l mlieka - pridat po rozpustení a nechat rozpustit karamel v mlieku
500gr maslo....
Je ho vela a je fakt fajny

AnaP, Pi, 17. 09. 2010 - 10:09

a puding.prášok alebo múka tam nejdú???

klara., Ne, 19. 09. 2010 - 23:58

nie nejde puding, robim ho podla navodu, varim asi 20 min, neham poriadne vychladit asi 2hod a super stuhne.

Alena_K, St, 27. 01. 2010 - 20:28

30Dg kryšt.cukru upálit do toho vyliat jednu 30,alebo33percentnu šlahačku-prevarit.Do vychladnutého zašlahám 1apol až dve maslá,podla chuti.Ja som mala taku v recepte do veterníkov,ale do veterníkov pridám ešte trocha karam.pudingu,aby bola lahšia.Nech sa daríZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceSlnkoSlnko

andika, St, 27. 01. 2010 - 22:45

tortička , nechýba v tvojom kréme niečo ? -len mlieko , cukor a maslo? Zhánam totiž tiež niečo z karamelom ,a tie šlahačkové sú fajn ,len mám problém ,že ich treba robiť vopred deň , niekedy mi to robí problém , tak by som chcela v zálohe aj nejaký ,čo je hned Slnko

Bejč, Št, 28. 01. 2010 - 20:02

Nie nechýba... tento krém sa robieva do rolády DOMINO...
Ak sa cukor dobre upáli, tak je všetko ok...

sio, Št, 28. 01. 2010 - 07:54

dievčatá čítam tie recepty,páči sa mi tá zo šlahačkou,do toho ide len prevarená šlahačka a maslo?

Práve som urobila plnku podľa Mariad a je skutočne výborná, odporúčam.Mariad ďakujem za výborný recept SlnkoSlnkoSlnko

dica, Št, 28. 01. 2010 - 10:38

Ja upalim 30dkg kryst. cukru zalejem 3dcl mlieka karamel sa rozpustí a v dalšich 3 dcl mlieka rozmiešam 2 zlate klasy (alebo kto chce celkom karamelovu chuť tak 2 karamelove pudingy) a vlejem do karameloveho mlieka a urobim puding, ktory vychladim a rozmixujem so 750g(3 velke masla)Ak treba potom dochutim praškovym cukrom kto ma ako rad sladkeÚsmevÚsmevÚsmev Tato davka stačí na väčšiu tortuChichocem sa

mariad, Št, 28. 01. 2010 - 14:10

andika tento krem co som sem dala je hned lebo tu slahacku uvaris na krem a ked vychladne hned mozes spojit s maslom netreba cakat do druheho dna nech sa podari a pre SzilviaVarga
ano je to len ta slahacka s tym karamelom a pridas maslo

Erika80, Po, 13. 02. 2012 - 19:05

Ahojte, vie mi niekto poradiť dobrý recept na pudingovú plnku bez masla na tortu? Vopred ďakujem.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama