reklama

Jazierko so želatiny

Pridal/a Veronika13 dňa 11. 01. 2010 - 14:07

reklama

Toto jazierko so želatiny som robila prvýkrát, dúfam, že tento postup pomôže aj vám. Jazierko super držalo, vôbec netopilo poťahovku. Tento postup sa môže využiť aj pri robení bazéna.

1. Do posledného plátu korpusu si vyrežeme požadovaný tvar jazera.
2. Podľa toho otvoru si nakreslíme na papier tvar jazera, vystrihneme. Budeme to potrebovať pri rezaní želatiny.
3. Želatínu si pripravíme, podľa návodu na obale. Ja som mala číru, prifarbila som ju namodro. Nalejeme si ju do taniera a necháme vychladnúť. Vrstva by mala byť približne taká hrubá, aké bude hlboké jazero.
4. Tortu zoskladáme ako bežne pri iných tortách, s tým že ten vyrezaný plát ide samozrejme navrch.
5. Potiahneme a jemne prstami zvýrazníme kontúry jazera (toto som nefotila, zabudla som, ale myslím, že to zvládne každý)
6. Podľa šablony (viď foto) si vystrihneme dno jazierka z alobalu. POZOR! Pri obkreslovaní na alobal musíme pridať toľko mm, koľko máme vysoký ten posledný plát korpusu, pretože musíme vyložiť boky jazera, inak nám želatina roztopí okraje jazera a nebude to vyzerať pekne.
7. Vystrihnutý alobal priložíme na vytvarované jazierko na torte a prispôsobíme ho. Kraje alobalu zahneme, aby nám neprečnievali nad tortu.
8. Zo stuhnutej želatiny vyrežeme tvar jazera pomocou pripravenej šablony.
9. Jemne a opatrne, aby sa nám nepotrhala, želatinu vyberieme z taniera a položíme ju na "vystlané" dno jazera.
10. Okraje jazera posypeme mletými orechami a vyložíme kamienkami z marcipánu.
11. pred krájaním tortu jednoducho alobal vyberiete, želatína sa "zleje" na svoje miesto, alebo ju vyberiete spolu s alobalom.


Jazierko so želatiny, návod, Iné ozdoby, dekorácie, Veronika13, 5


reklama


reklama

Komentáre

Spagi, Po, 11. 01. 2010 - 18:54

TlieskamTlieskam Fajn napad, potah sa takto nerozpusti TlieskamTlieskamTlieskam Len potom nezabudnite zakaznika upozornit, ze pred krajanim torty musi odstranit jazierko Mrkám

Janka22, Po, 11. 01. 2010 - 19:38

nie je to zly napad, ale asi by som to s alobalom v torte neodovzdala. pride mi to taky nevhodny material do torty SlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko
ale inac super postup. TlieskamTlieskamTlieskam podla mna by sa to mohlo dat aj bez alobalu, ked uz je ta zelatina ztuhnuta. tam by sa nemalo co topit, aj ked ja som to este neskusala, tak neviem

Janka22, Po, 11. 01. 2010 - 19:39

ja som v ceskej Dortomanii citala ze na to pouzivaju Piping gel od Wiltonu (take balenie ako ta glukoza len s oranzovym), len u nas ho nikto nema

Janka22, dalo by sa to ešte s potr. foliou, ale s alobalom sa to robí lepšie predsa je pevnejší. A ešte som počula, že sa dá dno "ponatierať" roztopenou čokoládou, tá sa nechá zatuhnúť a potom sa dáva vychladnutá želatína, no to som ešte neskúšala. A len tak, že tam tu želatinu položíš, tak sa to bude topiť. Na jednom mieste mi nedoliehal tesne alobal a želatina sa dotýkala poťahovky a bolo to na tom mieste rozmočené. Našťastie to nebolo vidnoChichocem saMrkám

Janka22, Ut, 12. 01. 2010 - 09:53

ta cokolada znie super, alebo pouzit tu cukrarensku polevu, lebo ta tuhne velmi super a neroztapa sa ani pri izbovej teplote. dufam,ze budem mat raz prilezitost spravit jazierko, strasne sa mi to paci TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÚsmevÚsmev

Alena_K, Ut, 12. 01. 2010 - 20:44

nebolo by jednoduchšie do stuhnutej torty vyrezat jazierko,vytriet plnkou a tam naliat vychladnutu nie ešte stuhnutu želatinu a potom okolo dorobit kamienky?ja som tak robila a želatina sa mi netopila.urobila som ju podla návodu a prifarbila trocha modrou.Ale na druhej strane ten alobal može vyzerat pekne,len by som sa asi bála, aby niekto kusok nezjedol,hlavne nie deti.inak super tortičkaÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskam

Zuzi.M, St, 13. 01. 2010 - 08:18

TlieskamKvietokSlnko TORTIČKA JE SUPER SlnkoKvietokTlieskam ja som robila jazierko pre kačičky - najskôr som vyložila kamienky a potom som zmiešala vanilkový puding s modrou farbou a uvarila vo vode /asi 4 dcl na bal. pudingu /.vychladnuté dala medzi kamienky Nemala som žiadny problém.

všelijako sa dá, nehovorím, že tento môj spôsob je naj... len som sa chcela s vami oň podeliťMrkám Krémové jazierko môže byť tiež superSlnko

marycka, St, 13. 01. 2010 - 20:08

ahoj,prave teraz som viedla poradu s mojou kamoskou ze mam robit tortu pre 13rocneho chlapca.Venuje sa plavaniu a ona mi poradila bazen.Isla som sa pozriet a co nevidim?Myslite,ze to takto pojde?Veronika mas to pekne.Úsmev .

chcem sa opytat,ci ten alobal tam musi byt ked sa zelatina dava vychladnuta,ci by sa spodok nemohol potiahnut aj na modro sfarbenou hmotou, alebo ma ten alobal aj nejaku funkciu, ze sa voda ako keby trbliece, torticka je krasna ÁnoÁnoÁno

zuskam, So, 16. 01. 2010 - 15:48

veronika mas to veeelmi kraaaaasne zasluzis si metalTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam ak by ti to nerobilo problem posli postup na toho rybara skusila by som vopred dakujem KvietokSlnkoKvietokSlnko

silwik, So, 16. 01. 2010 - 20:15

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno krásna tortička ...aj postup ....TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam ďakujeme, že si sa podelila Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Fantastické, také niečo budem potrebovať v októbri pre otca, ale ja si to dám niekomu urobiť, lebo na toto treba umelecké cítenie, veľa trpezlivosti, fantázie a šikovné ruky. ÁnoTlieskamÁnoTlieskamPrekvapeniePrekvapenie

Sigetka, Ne, 17. 01. 2010 - 22:24

Akákoľvek poťahovka sa so želatinou neľúbi, preto ich treba od seba izolovať. Dá sa to aj tenkou vrstvou krému, je to jednoduché. S tým alobalom je to super nápad, dá to pekný lesk vo vode, ale škoda, že nie je jedlý. Ale celkovo je tortička krásna.

veronika, ja som robila tortu jazero ako sutaznu tortu. ja som vsak postupovala inak. ja som si rovnako ako ty vyrezala podla predlozenej formy jazierko. nasledne som si vypracovala hmotu na baze marcipanu, len som pouzila sojove mlieko a touto hmotou som si vyplnila jazierko a uz zafarbenou zelatinou este tekutou som to zaliala. nic sa mi netopilo a vyzeralo to v konecnom dosledku super a mohla sa hned konzumovat. tak aky by si tochcela vyskusat nabuduce rovnakym sposobom, nevahaj. inak torticka je fakt pekna ÚsmevÁno

marycka, bazén by tiež šiel tak urobiť. Ak veľmi prekáža ten alobal, dá sa použiť potr. folia, lebo na "holý" marcipán to fakt nepôjde Smútok mne to ten marcipán topilo, kde sa málinko oprela želatina o poťah. Cukrík25 píše svoju skúsenosť... treba skúsiť, no mala by som obavu či by mi tá poťahovka jazero potom nezakalila. Ten alobal mu dodal naozaj taký lesk, priezračnosť a o to mi išloSlnko A samozrejme, že treba zákazníka upozorniť, že ho treba vybrať (alobal). Predpokladám, že upozorníte aj keď vystužujete poschodové torty paličkami, že tie nie sú jedlé... tak ja v tomto až taký problém nevidím Úsmev

Postup na rybára radšej nechcite, lebo to by bol skôr odstrašujúci príklad modelovania Váľam sa od smiechu po podlahe musím sa ešte veľa učiť, veľa učiť Torta

každopádne som rada, že sa vám moja tortička páči, hreje ma to pri Zlomené srdce cmuk

Děvčata, jestli můžu radit, tak si zkuste sehnat ten piping gel. Je jako voda úúúplně super a nerozpouští potahovku. Používala jsem ho teď poprvé právě na bazén a na jezírko a vydrží v něm i ozdoby z w.i. - je to vyzkoušeno. Chuťově je taky dobrý - takový sladký - děten moc chutná. Dá se bez problémů obarvit. Jen mi připadalo, že ho je v té piksli málo Chichocem sa Je to stejně velké balení jako glukóza. Myslím si, že Muška ho určitě má - nebo rychle sežene Mrkámhttp://www.dorty.artmama.cz/pro-deti/bazen
http://www.dorty.artmama.cz/narozeninove/pro-rybare-6

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama