reklama

Veterníky

Pridal/a keli62 dňa 27. 12. 2009 - 15:50 - Recepty keli62
Veterníky , Recepty na zákusky, keli62

reklama

Najlepšie veterníky

Ingrediencie
Cesto:
350 millilitrov voda
150 millilitrov olej
  štipka soľ
200 gramov múka
6 kusy vajce
Vanilkový krém:
500 millilitrov mlieko
1 1⁄2 balíky Zlatý klas
250 gramov maslo
200 gramov práškový cukor
Karamelová šľahačka:
250 millilitrov šľahačka
  cukor
1 balík stužovač
Poleva:
  fondán
Postup

Cesto: Uvaríme si vodu s olejom a soľou, do vriacej vody postupne zamiešame hladkú múku, vymiešame až je hmota hustá a a pevná a oddeľuje sa od hrnca.

Necháme vychladiť a mixérom zamiešame 6 celých vajec. Striekame na plech venčeky a dáme upiecť. 

Pečieme dlho aby sa prepiekli a nesmie sa trúba otvárať lebo by spľasli. Keď robím len venčeky tak dávam do nich vanilkový krém ak robím veterníky, tak robím okrem krému aj karamelovú šľahačku a veterníky polievam fondánom. 

Vanilkový krém: Uvariť hustý puding, vyšľahať šľahačku aj so stužovačom a jemne do pudingu zamiešať šľahačku. Nie mixérom, len lopatkou jemne zapracovať. Krém nastriekať na upečené prekrojené veterníky na tento krém nastriekať.

Namiesto krému uvedeného v rozpise, môžete urobiť aj takýto krém: 2 balíky pudingu Zlatý klas, 4 dcl mlieka, 2 šľahačky, 200 g cukru, 1 stužovač šľahačky.

Karamelová šľahačka - urobiť karamel, ktorý sme zaliali trochou šľahačky, vychladiť a primiešať do vyšľahanej šľahačky aj so stužovačom. Nastriekať na vanilkový krém.

Priklopit a na vrch poliať fondánom.

Keby niečo pýtajte sa. Veľa zdaru 

Doplňujúce poznámky

tento recept hlavne na krém so našla aj tu na stránkach,cesto je moje odskúšané a vždy sa mi vydarí.

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

erika43, Ne, 27. 12. 2009 - 18:46

Na kolkých stupnoch to pečieš?A ten vrch čím polievaš??????????Prosím bližšie vysvetlenie k slovu fondan.Dakujeme za recept.SlnkoSlnkoSlnko

Jannka, Ne, 27. 12. 2009 - 21:07

Urobila si mi chuť, asi ich urobím na silvestra. Len ja som ich robila dvakrát a to som si povedala nikdy viac. Asi sa prekonám a pustím sa do toho Úsmev .

keli62, Ne, 27. 12. 2009 - 21:38

neviem na kolkých stupnoch, lebo mám plynovú trúbu, ale myslím že tak v strede teploty ani najviac ani najmenej.Vrch polievam kupovaným fondánom kupovala som ho v Ekvii v Nitre.

Kelinka moja draha za receptik Ti krasne dakujem, ale fondan si asi do Nitry kupit nezajdem,lebo asi Silvester nestihnem... Chichocem sa Ja som jeden recept dobry tiez mala,ale niekam som ho dala,ze ho najst nemozem a syn ten by len venceky chcel.Tak ho potesim a na Silvestra urobim vdaka Zlomené srdceBozkávamObjímamKvietokBozkávamObjímamKvietok

ahojte fondán v Nitre ale len asi v 5kg, vedre,,,keby ste vedeli o menšom balení dajte vediet.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama