reklama

Parížske rožky

Pridal/a jarka622 dňa 05. 12. 2009 - 21:26 - Recepty jarka622
Parížske rožky, Recepty na drobné pečivo, jarka622

reklama

parížske rožky

Ingrediencie
Cesto:
4 kusy bielok
30 dekagramov kryštálový cukor
30 dekagramov orechy
Krém:
3 kusy vajce
4 kusy žĺtok
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
375 gramov maslo
2 polievkové lyžice kakao
  trocha rum
150 gramov čokoládová poleva
Postup

Bielka s cukrom vyšľaháme nad parou do hladka, pridáme mleté orechy. Hmotu dáme do vrecúška a striekame na plech, ktorý potrieme ceru, rožky. Rúru vyhrejeme na 250 dáme piecť rožky na 5 minút, potom stiahneme na 50 a sušíme, až kým sa neodlepujú od plechu.

Krém: Nad parou vyšľaháme vajcia, žltka, kakao, pridáme maslo a rum.

Na vychladnuté striekame plnku. Potom ich namáčame v čokoládovej poleve.

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

erika43, Po, 07. 12. 2009 - 18:45

Ja robím krém z uvareného salka + 1maslo a máčam v čokoláde.Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama