reklama

Medovníčky - stále mäkké

Pridal/a marek7 dňa 05. 11. 2009 - 09:35 - Recepty marek7
obrázok k receptu

reklama

Medovníčky - stále mäkké

Ingrediencie
3 polievkové lyžice med
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
500 gramov hladká múka
250 gramov práškový cukor
125 gramov Hera
3 kusy vajce
1 čajová lyžička perníkové korenie
Na potretie:
  trocha mlieko
Postup

Med a sódu zmiešame, necháme cez noc stáť. Na druhý deň rozpustíme Heru a všetky suroviny zmiešame. Ak sa cesto lepí nepridávame múku ale dáme do chladničky.

Vyvaľkáme na 1cm, kladieme ďalej od seba na vymastený plech.

Pečieme dozlatista a hned po upečení potrieme mliekom.

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Mafka, Št, 05. 11. 2009 - 12:17

Marek, na hornej liste máš napísané MEDOVNÍKY, tak tam si to nalistuj. Verím, že to nájdeš a podarí sa ti KvietokKvietokKvietokSlnko

marek7 dakujem aj za to...vyskusam, tiez som haldala recept tu a potom som si vsimla hore kolonku medovniky-len tam sa musim asi tiez registrovat lebo odtialto ked som prihlasena mi nedovoli komentovat pernikySmútok

zuna_i, Št, 05. 11. 2009 - 23:10

...nie je to vela, vyvalkat na 1cm? ja valkam tak na 1/2, ked pri peceni podkysnu tak je to tak akurat

marek7, Pi, 06. 11. 2009 - 11:50

no ja valkam ma 1cm a su dobre ale možes vyskusat a potom daj vediet=)

Korona, Pi, 06. 11. 2009 - 18:36

..aj ja vaľkám medovníky max. na 1/2cm, na 1cm sa mi to zdá veľmi hrubé. Keď sú tenšie nesmú sa dlho piecť, aby veľmi nestvrdli.Vyplazený jazyk

marek7, Št, 12. 11. 2009 - 19:16

ja ich nepotieram lebo potom je to take...dožlta=D a nepači sa mi to ja ich pred pečením potieram iba cukrovou vodou=)

veva, Št, 12. 11. 2009 - 19:23

takže pred pečením cukrovou vodou a po upečení mliekom?? A medovníky z tohto receptu mi už nestvrdnú alebo záleží aj na tom ako a kde ich skladujem??

marek7, So, 14. 11. 2009 - 23:16

ja ked ich ozdobím tak ich poukladam do krabičky a nestvrdnú mi ale oni aj tak u nas dlho nevydržia=)vsetko pojeme=) je ich pečiem asi týžden pred vianocami

veva, Ne, 15. 11. 2009 - 10:56

fuuha týžden pred vianocami budem mat straašne vela roboty tak neviem či bude stíhat

Korona, St, 09. 12. 2009 - 17:01

..ja medovníčky potieram až po upečení, ešte musia byť horúce, rozriedim si žľtok s trochou vody - len pár kvapiek, dobre vymiešam, na medovníčku vznikne taký tenučký film, ktorý hneď zaschne, potom sa pekne lesknú.Vyplazený jazyk

marek7, Št, 10. 12. 2009 - 17:32

a to nevadi že tam je to surové žltko? a maju aj tak trvanlivost??

Korona, Št, 10. 12. 2009 - 18:14

Marek, to vôbec nevadí, to je veľmi tenučká vrstva, lebo žltko je rozriedené vodou, a tá vrstvička sa na horúcom medovníčku ešte stihne tepelne upraviť. Ja to takto robím už roky , môj malý vnuk ich má veľmi rád, ten ich poje skoro sám a ešte mu z nich nič nebolo.Medovníky majú krásny lesk a takisto dlho vydržia, ak ich samozrejme nepojeme. Keď som potierala pred pečením, tak sa to potieranie akoby stiahlo na tom medovníku a nebolo to pekné. Neboj sa a skús to.ÁnoKvietokÁnoKvietok

Keď môžem,tak aj ja sa zapojím do debaty o medovníkoch.Z mojích skúsenosti viem, že sa majú piecť pri teplote 200°a len 5 minút, lebo keď sa pečú dlhšie,tak vysýchajú a vtedy stvrdnúPrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie

alager, Pi, 19. 11. 2010 - 07:24

Medovníky máš trvanlivé pečivo. Zbehni pozrieť na medovníky a uvidíš odkedy dievčatá pečú už vianočné medovníčky. Nech sa vydaria. BozkávamBozkávam

veve04, Ne, 15. 12. 2013 - 09:54

mozem nahradit heru maslom? a roztopit v hrnci na ohni, ci nechat zmaknut izbovou teplotou? dakujem Zlomené srdceZlomené srdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama