reklama

Poleva na punčové rezy


reklama

Prosím Vás vie mi niekto poradiť dobrú cukrovú polevu na punčové rezy?
Takú aby zaschla, ale sa nelámala pri krájaní, ale zase aby sa ani neroztekala pri krajaní rezu.No proste takú akurát.
dakujem


reklama


reklama

Ahoj,
ja robím punčovú polevu takto: 2 lyžice mlieka, 8dkg Hery, 30 dkg práškového cukru (preosiať), 1 polievkovú lyžicu Maizeny. Mlieko a Heru si dáš rozvariť, pridáš cukor a Maizenu a zohreješ. Musí sa oddeľovať od stien hrnčeka. Nakoniec prifarbím potravinárskou farbou (červená) rozrobenou v troške vody. Poleva Ti zostane ružová. Hneď za tepla nalejem na rezy, rozotriem a nechám vychladnúť.

Betusko, Ut, 24. 06. 2008 - 22:52

dakujem renka, a nelame poleva pri krajani?
ale vyskusam tento recept

Nie, len musíš krájať vrelým nožom. Ja všetky rezy krájam vrelým nožom a polevy sa mi nelámu. Skús. Ja som s ňou spokojná používam ju už celé roky. Ona nie je úplne tuhá,ale nie je taká žeby tiekla. Mrkám

Adka, St, 25. 06. 2008 - 07:13

Ahoj, ja puncovu polevu kupujem v prasku od Dr. Oetkera a som s nou maximalne spokojna. Ked robim puncovy na cely plech tak davam dve.ÁnoÁnoÁno

lydia, St, 25. 06. 2008 - 12:05

ja zas vymiešam práškový cukor s citronovou šťavou, trochou teplej vody a prifarbím, nepraská

Majenka, St, 25. 06. 2008 - 17:59

Ja mám osvedčený recept: 30dkg práškový cukor, 5dkg cera, šťava z jedného citróna a trocha vrenej vody. Ceru roztopím a pridám práškový cukor a citr. šťavu, miešam vareškou a keď je to ešte husté, že sa zle mieša pridám troška vrenej vody. Vymiešam chvílku a šup na koláč. Roztiera sa veľmi dobre s nožom namočeným vo vode, priam pred očami zasychá. Potom už len krájať a tiež krájam horúcim nožom ako ostatné. Nám aspoň táto poleva chutí.

Matula, Št, 26. 06. 2008 - 00:30

Ja robím polevu takto: 260 g práš. cukor, 2 lyžice vriacej vody, 2 lyžice rumu, 1 lyžička oleja, trochu červenej farby. Cukor zaliať vriacou vodou, rumom a olejom, pridať farbu a vymiešať na hustú polevu. Nekrájam to horúcim nožom ale iba si to nakrojím jemne po povrchu a potom hneď pokrájam. Ja mám skôr problém v tom, že cesto sa mi neupečie rovnako hrubé, ale vždy je v strede vyššie ako po krajoch a neviem prečo? Poradíte? Nie je to síce až taká tragédia, lebo pečiem iba pre najbližších, ale hnevá ma to aj tak.

lydia, Št, 26. 06. 2008 - 06:14

Matula neboj, to je iba praxou, skratka musíš rozotrieť rovnomerne po celom plecu a chyba je preč, ale vidíš že sa nič nedeje keď je to trošku krivé chutí to supéérMrkámPohoda

Majenka, Št, 26. 06. 2008 - 10:08

Matula, cesto treba rozotreť tak aby bola v strede trocha priehlbina, teda presne naopak ako ho máš keď je upečené. Tak potom nebude vydúvať stred, ale bude rovnomerné.Mrkám

Matula, So, 28. 06. 2008 - 01:35

Ďakujem Vám za rady. Prišli už síce neskoro, ale nakoniec som sa vynašla. Cesto som pretočila - ten hrb som dala naspodok a navrchu som mala pekné rovné ceto /pri punčovom zákusku je jedno, kde je vrch/. Ono to celé nakoniec sadlo do seba, lebo to cesto je mokré. Nabudúce už viem, že mám cesto viac nazhŕňať ku krajom. Tak ešte raz pekne ďakujem.Bozkávam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama