reklama

Poradíte mi osvedčený recept na tortu?


reklama

Potrebovala by som poradiť nejakú skvelú osvedčenú tortu,ktorá sa dá poťahovať a ktorá bude zaručene všetkým chutiť!!!.Zajtra idem piecť synovi do škôlky na rozlúčku.ÚsmevÚsmevÚsmev


reklama


reklama

To záleží podľa toho čo chceš upiecť.
Ja som piekla stonožku - pozri v mojej galerii. Všetkym sa v školske páčila. A bola aj dosť dlhá, takže sa dobre krájala.
Cesto som upiekla vo forme na srnčí chrbát, po upečení som ju prekrojila a naplnila punčovou plnkou. Celú som ju potrela čokoládovou plnkou a obalila K2.
Tak dufam, že som ti aspoň trochu pomohla.

Tento je veľmi oblúbený .Stránky Katka už nemá, ale recept sa zachoval. Monika

Piškotový korpus od Katky

5 vajec, 200g krupic.cukru, 200g pol. mouky, 5 polévkových lžic teplé vody, 1 čajová lžička kypř. prášku.

Korpus - bílky ušleháme se špetkou soli a zašleháme půlku cukru. Žloutky našleháme se zbývajícím cukrem (4 minuty) a nakonec 1 minutu zašleháváme vodu. Přidáme půlku mouky s pr. do peč. ( proseté) a zašleháme. Pak opatrně metlou vmícháme půlku sněhu, potom druhou polovinu mouky a pak zbytek sněhu.
Troubu předehřejeme. Formu - dno - vyložíme peč. papírem. Boky nenatíráme a nevysypáváme. Dort lépe udrží tvar. Pečeme při 150 stupních necelou hodiny. Necháme chvíli vychladnout, pak boky odkrojíme nožem a vyklopíme.

Korpus peču večer, dort plním a zdobím následující den. Piškot je dobře vychladlý a nedrolí se
Ja nepečiem až tak dlho .Pri 150C v teplovzdušnej rúre

Vanesa, Pi, 20. 06. 2008 - 22:39

Ja by som urobila slniecko,okruhle v strede a po krajoch male torticky do tvaru lucov.nakoniec potiahnut zlto oranzovym marcipanom a ozdobit

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama