reklama

Ako liat cokoladovu polevu?


reklama

prosim Vas o radu, ako liat na tortu cokoladovu polevu, aby aj na bokoch zostala kompaktna a hladka (bez stekancov)? najskor poliat a zahladit nozom? alebo mate iny trik?

a este jedna otazka: zdobenie ma byt podobne ako na medovnikoch - taka drobna cipka... cim to najlepsie urobim? kupila som si injekcnu striekacku, no ale neviem, ci mi to pekne ocipkuje...

ideme na svadbu a toto ma byt moj svadobny dar, tak to chcem mat ukazkove...

vdaka vsetkym!


reklama


reklama

Ahoj. Ja robím len čokoládou poliate torty- žiadne marcipánové. Celú ponatieram tenkou vrstvou krému a okraj oblepím asi 2 cm pásom papiera na pečenie - urobím si bočnicu. Nalejem čokoládu a dám do chladničky. Po zatvrdnutí odlepím papier, vyhladím krém na dokoch a pierkom natriem. čokoláda nesmie byť ani príliš teplá, ani prílliš studená. Vtedy zatiera najllepšie. Potom dám späť do chladničky. Tento postup opakujem 3 krát. Pokiaľ robím bielu tortu z bielej čokolády, väčšinou tiež 3 krát alebo podľa potreby. Mnohí si mysleli, že sú to marcipánové torty - je to pekné. Pokiaľ ide o 3-poschodové torty, postup je taký istý na každom poschodí. Najprv zaliť vrch, potom ponatierať bok vrchu. Potom zaliať 2.poschodie, potom znovu boky atď. Je to trochu zdĺhavé, ale oplatí sa. Mám zopár aj v galérii. pozri sa. A čo sa týka zdobenia, medovníčky vždy zdobím cez sáčok - tam si môžeš odstrihnúť z rožteka koľko chceš a tým dosiahnuť čo najtenšie zdobenie. PaSlnko

dakujem, Alenka - takto polopate som to potrebovala! uz sa tesim na vysledok:)

alenka, podla reakcii sudim, ze ste zachranili nielen moju, ale aj niekolko dalsich dusiTlieskam prave som natrela spodne podlazie a teraz sa chladi, ale zial poleva nie je zdaleka taka dokonala, ako tie vase... sudim, ze moja poleva nemala dobru konzistenciu (rozpustila som cokoladu v slahacke, tak robim aj na palacinky, no a teraz je to aj po zohriati dost tuhe, ale sa bojim pridat slahacku, aby to zase zatuhlo. teraz uz viem, ze som mala radsej pouzit masloMlčím ). alen, ak to nie je obchodne tajomstvo, mozete mi prosim poradit aj recept na tu cokoladovu hmotu? este raz vdaka za vsetko!

veľmi mi tento návod pomohol :) ďakujem :) a som rada, že existuje niekto kto nepoťahuje všetko marcipánom. U nás v rodine to nikto nemusí a už dlho som hľadala ako by som to nahradila. A vždy mám problém s polevou. Nikdy nie je taká pekná ako by som si predstavovala. Nabudúce vyskúšam tvoj postup, dúfam, že tentokrát mi to už vyjde :).

Alenka naozaj ich mas pekne potiahnute,ja stetcom natieram cokoladu na roladu ale toto ma nenapadlo ze aj tortu tak môzem potiahnut vdaka.TlieskamKvietok

tak taketo info som este nenasla nikde...Prekvapenie velmi som ti vdacna za tu radu okolo cokolady a natierania lebo vela ludi od mojej prace odradi cenaSmútok , ktoru, povedzme si na rovinu najviac navysi ten potah a praca s nim, lebo je zllozita zdlhava. takto im mozem ponuknut peknu jednoliatu tortickuSlnko a za menej vstupnych nakladov.... este raz ti velmi velmi velmi DakujemZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

AnaP, Pi, 02. 10. 2009 - 10:42

Alenka,ďakujem za radu aj ja.Raz som túto otázku tu dala,ale vtedy sa nenašiel nikto,kto by odpovedal.Tak ešte raz vďaka.Veľa radosti z pečenia.Zlomené srdceTorta Anka

Nemáte za čo, každý sa učíme. Napríklad ja by som potrebovala recept na marcipán a najlepšie fotopostup ako ním potiahnuť tortu. Musím sa priznať, že som to ešte v živote nevidela. Minule som robila tortu na krstiny pre naše krsniatko - kvietok a na ňom menší kruh /zajtra pridám fotky/ a cestovali sme s ňou 2 hodiny v tej najväčšej úpeke. Bola celá biela - biela čokoláda a ozdobená do modra. Celú cestu som sa modlila, aby sa mi to neroztopilo a aby som v BB z kufra nevybrala len jeden modro-biely nepodarok. Ale na moje prekvapenie - bola ako práve vybratá z chladničky. Super. Takže asi aj mne by sa občas "hodilo" vedieť poťahovať marcipánom. Aspoň by som mohla cestovať s tortou oveĺa pokojnejšie a bez stresov. Takže ak máte nejaké osvedčené recepty a rady, budem vďačná. Aj keď raz vidieť je viac ako 100-krát počť. Ale aj tak vďaka. Chichocem sa

A ešte som zabudla. Michaela B. Máš pravdu s tou cenou. Je to určite rozdiel. A výhoda bielej čokolády je ešte aj v tom, že môžeš do nej pridať akékoĺvek farbivo a máš tortu akú chceš.Modrú, ružovú... Poznám mnohých ktorí uprednostňujú čokoládové torty pred marcipánovými - zdajú sa im umelé alebo im to nechutí. No mala som aj takých zákazníkov, ktorí keď zistili, že s marcipánom nerobím, stratili záujem. Takže, je dobré vedieť všetko. Teda aspoň skoro všetko...Veľký úsmev

Jovipa, Ut, 06. 10. 2009 - 10:30

Alenka, tak to si aj mňa strašne potešila, že sa dá aj farebná urobiť, lebo z našej rodiny nikto nemá rád marcipánom poťahované torty, ako píšeš zdajú sa hrozne umelé, tak ja sa trápim len s krémom, ale isto teraz vyskúšam aj toto. Ďakujem.BozkávamBozkávamBozkávam

Ahoj Jovipa. Ak to skúsiš-urobíš dobre. Ak sú boky torty pozatierané len krémom veľmi ťažko sa zdobia, pretože pri zdobení sa krém vtláča do krému a to je zlé. A na stuhnutej čokoláde to drží super. A čo sa týka farebnej čokolády-pozri si moje torty. Pa

Jovipa, Št, 08. 10. 2009 - 10:52

Alenka pozrela som si a sú úúúúžasné a vôbec by som nevedela, že to je z čokolády. Tak to je super, keď v budúcnosti niečo stvorím aj s touto farebnou čokoládou, isto pošlem foto.TlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno

Jovipa, Št, 08. 10. 2009 - 10:53

Alenka pozrela som si a sú úúúúžasné a vôbec by som nevedela, že to je z čokolády. Tak to je super, keď v budúcnosti niečo stvorím aj s touto farebnou čokoládou, isto pošlem foto.TlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama