reklama

Likérové špice

Pridal/a ZuzkaV dňa 01. 05. 2008 - 21:21 - Recepty ZuzkaV
obrázok k receptu

reklama

Príprava likérových špicov vyžaduje trochu času. Je dobré rozdeliť si ich prípravu na dva dni.

Ingrediencie
180 millilitrov voda
2 polievkové lyžice Solamyl
160 gramov cukor
250 gramov čokoláda na varenie
250 gramov Cera
  vaječný likér
Postup

Deň vopred uvaríme z vody, Solamylu, cukru a kakaa hustú kašu.

Pridáme čokoládu, ktorú necháme roztopiť. Keď je čokoláda roztopená, pridáme Ceru nakrájanú na kúsky.

Odstavíme zo sporáka a miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť.

Na druhý deň vyšľaháme. Pomocou špičky na striekame na piškóty tento krém, dáme stuhnúť do mrazničky.

Naplníme likérom, vrch uzatvoríme pomocou rezanej špičky a znovu dáme stuhnúť.

Namáčame do čokolády.

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

evina9, Pi, 02. 05. 2008 - 13:54

Ďakujem za receprík, dlho som ho zháňala, môj syn ich zbožňuje.Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheÁnoTlieskam

julia, Pi, 02. 05. 2008 - 14:52

Poraďte mi, prosím, akou špičkou striekate krém, aby špice boli naozaj špice. Alebo je na to formička? Ďakujem. Julia

JankaT, Pi, 02. 05. 2008 - 15:27

...je na to špeciálna špička, ktoré sa dá objednať v cukrárskych pomôckach, ale je dosť drahá... Plačem

Betusko, Pi, 02. 05. 2008 - 19:30

koľko asi stojí takáto špička? A to sa s ňou nejako špeciálne vyťahujé tie špice, myslím boky aby zostalo vnútro prázdne???

Lucyp, Št, 08. 05. 2008 - 16:27

Stoji okolo 300 Sk.Ano ked vytahujes, tak vnutro ostava prazdne.Úsmev

Irma, So, 03. 05. 2008 - 12:43

Úsmev aj ja ďakujem za recept, špičku som si kupila už pre dvoma rokmi ale doteraz som ju ešte nevyužila (stala cca 300.- Sk)

julia, Ne, 04. 05. 2008 - 17:02

Stačí tá jedna špička? Lebo keď ju naplním, asi je potrebné dať ju do chladu, aby sa dobre vyklopila. Alebo to nie je potrebné? Inak by plnenie, chladenie a vyklápanie trvalo veľmi dlho. Ďakujem. Julia

JankaT, Ne, 04. 05. 2008 - 21:28

...špičkou s špice striekajú cez cukrárske vrecko, čiže ti stačí jedna... Chichocem sa

kerrys, Pi, 09. 05. 2008 - 08:16

Ahooj. Vieš ja som ešte asi nevidela také špice resp. nechápem tomu postupu preto by som sa chcela opýtať či nemáš k tomu aj nejaké fotočky. ďakujeem

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama