Popis
Tradičný koláčik asi všetkých domácností s orechami a žĺtkovou polevou.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
6 | kusy | bielka |
250 | gramov | praskový cukor |
150 | gramov | polohruba muka |
250 | gramov | maslo |
300 | gramov | mleté orechy |
1 | balík | prášok do pečiva |
Žĺtková poleva | ||
6 | kusy | žltka |
250 | gramov | praskový cukor |
Inštrukcie
Mäkké maslo si vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme orechy a na striedačku tuhý sneh z bielkov a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Plech vymastíme a vysypeme múkou, naň vylejeme cesto a pečieme na 180 stupňov asi 30-35 minút.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista.Ešte na horúci koláč vylejem trošku polevy a spravíme akoby škrupinku z nej, na tenko a až potom vylejeme zvyšok polevy a zahladíme.
Necháme úplne uschnúť a vychladnúť.
Koláčik je najlepšie krájať nahriatym nožom.
Dobrú chuť!
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 5935x
Komentáre
robievam len niekedy mi ta poleva nie a nie stuhnut..neviem preco..pomer davam te isty




Ja mám opačný problém, stuhne na kameň a potom sa pri krájaní láme ale už mi poradili pridať trošku oleja tak skúsim
Dávaš úplne na horúci koláč?Potom sa to nesmie dať do chladu a vlhka.Musí to uschnúť v suchu.
ano davam na horuci kolac a necham ho este v trube..