reklama

Fantastický jablkový zákusok

Pridal/a Kamila dňa 26. 10. 2020 - 12:29 - Recepty Kamila
Fantastický jablkový zákusok, Recepty na zákusky, Kamila

Kamila | Fantastický jablkový zákusok


reklama

Vynikajúci zákusok s ľahkým kakaovým korpusom, šťavnatými jablkami, pudingovo - tvarohovou náplňou, BB keksami a čokoládou. Úsmev

Ingrediencie
Korpus:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
4 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice kakao
1⁄2 balík prášok do pečiva
Jablková náplň:
1 kilogram jablká postrúhané
1 balík Zlatý klas
200 millilitrov voda
Náplň:
1 liter mlieko
2 balíky Zlatý klas
2 polievkové lyžice múky
50 gramov maslo
500 gramov jemný tvaroh
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice trstinový cukor
Dokončenie:
300 gramov BeBe keksy svetlé
100 millilitrov šľahačková smotana
100 gramov horká čokoláda
Postup

Cukru  som použila relatívne málo, výsledok stal ozaj za hriech. ÚsmevBez čokolády mala svoju verziu aj dcéra s histamínovou intoleranciou, namiesto kakaa dávam karob.

Korpus: Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, krátko zašľaháme žĺtka a už len ručne zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s  kakaom (karobom) a práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Jablková hmota: Jablká očistíme, nastrúhame nahrubo  a krátko podusíme, stačí kým začnú vrieť. Vo vode rozmiešame zlatý klas, podľa potreby môžete pridať vanilkový cukor, a vmiešame k jablkám, kým hmota nezačne vrieť.

Na vychladený korpus rozotrieme ešte teplú jablkovú hmotu a necháme vychladnúť.

Pudingovo-tvarohová náplň: Dáme zohrievať mlieko. Časť odoberieme a v ňom rozmiešame zlatý klas, múku a cukor. Primiešame k mlieku a uvaríme puding.  Pridáme maslo, miešame kým sa roztopí, potom pridáme tvaroh a dôkladne premiešame.

Pudingovú náplň rozotrieme na vychladenú jablkovú vrstvu.  Úsmev  

Na vrch rozložíme keksy a necháme vychladnúť. Úsmev

Ganache: Na vrch dáme čokoládovú polevu. Smotanu zahrejeme a horúcou zalejeme  horkú čokoládu. Necháme chvíľu postáť, potom dôkladne rozmiešame a opatrne nalejeme na hornú vrstvu sušienok. Ak je ganache  riedka necháme ju chvíľu stuhnúť pri izbovej teplote.

Koláčik dáme schladiť do chladničky

Doplňujúce obrázky
Fantastický jablkový zákusok, Recepty na zákusky, Kamila, 1

Kamila

Výnos
1 plech
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
35 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 4.6 (9 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama