Popis
Zákusok s výborným krémom s kyslou smotanou a broskyňami.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Cesto | ||
200 | gramov | praskový cukor |
4 | kusy | vajicka |
200 | gramov | polohruba muka |
1 | deciliter | voda |
1 | deciliter | olej |
1 | balík | prášok do pečiva |
krém | ||
1 | liter | mlieko |
3 | balíky | zlatý klas |
300 | gramov | kryštálový cukor |
500 | millilitrov | pochúťková smotana kyslá |
1 | plechovka | broskyňový kompót (veľká) |
slahacka | ||
3 | balíky | Šľahacka v prášku |
450 | millilitrov | mlieko |
čokoládový posyp na ozdobu |
Inštrukcie
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pomaly do nich zašľahávame olej a vodu, potom už len metličkou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu alebo na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 10-13 minút.
Mlieko, zlatý a klas a cukor uvaríme na hustý puding.Vychladnutý vyšľaháme a potom už len zmiešame s kyslou smotanou.
Na vychladnutý korpus dáme krém, naň poukladáme na malé kúsky nakrájané broskyne a na vrch dáme šľahačku.Ak nechcete práškovú, použite smotanu na šľahanie 500ml.
Vrch posypeme postrúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 9502x
Komentáre
Vyzerá super aj ja robievam, floridu ale úplne iný krém, tiež je suprový ....
Zdravím vás. Na aký veľký plech to je? Ďakujem veľmi pekne