reklama

Veterník na plechu - mraky

Pridal/a Lucka1111 dňa 16. 09. 2020 - 13:12 - Recepty Lucka1111
Veterník na plechu - mraky , Recepty na zákusky, Lucka1111

reklama

Karamelový veterník máme radi asi všetci a teraz si ho môžeme upiecť na plechu.

Ingrediencie
Cesto:
150 gramov hladká múka špeciál
250 millilitrov voda
120 gramov Palmarin
1 štipka soľ
4 kusy vajce
Karamelová plnka:
3 balíky Zlatý klas
900 millilitrov mlieko
250 gramov kryštálový cukor
250 gramov Hera
Smotanová plnka:
3 kusy smotana na šľahanie
1 balík vanilkový cukor
  práškový cukor
Poleva:
100 gramov čokoláda
100 millilitrov smotana na šľahanie
Postup

Vo vode so štipkou soli rozpustíme palmarín, necháme zovrieť a pridáme múku.Miešame na miernom ohni aby sa pekne odlepovala hmota od hrnca a bola lesklá.Po uvarení necháme cesto trošku chladnúť a potom do neho postupne zašľaháme po jednom vajcia.

Cesto rozdelíme na dve časti.Jednu časť dáme na vymastený a vodou pokropený, plech asi centimeter od okraja, pretože sa pri pečení zväčší.

Pečieme na 230 stupňov asi 10 minút, potom stiahneme na 150 tiež asi desať minút doružova.Tak isto upečieme druhý plát.

Karamelová plnka:

Cukor upálime na karamel, zalejeme asi dvoma deci mlieka a rozvaríme.V druhom hrnci si rozmiešame zlatý klas vo zvyšnom mlieku, dáme variť a uvarená karamel do toho vlejeme a varíme spolu na puding.Po vychladnutí vyšľaháme s herou.

Smotanová plnka:

Smotany na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a pridáme cukor podľa chuti.

Poleva - smotanu si zahrejeme a rozpustíme v nej čokoládu alebo si spravíme čokoládovú polevu podľa chuti.

Na spodný plát upečený dáme karamelový krém, na to šľahačku, na to horný plát a polejeme polevou.Môžeme pokvapkať rumom.Horný plát si môžeme dopredu pokrájať a na zákusok dávať už len štvorce.

 

 

 

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

reklama


reklama

gklin, Št, 17. 09. 2020 - 14:14

mám podobný recept a robila som ho len raz a dala som si tam poznámku "cesto sa veľmi zle rozotiera na plech"Veľký úsmev, máš nejakú fintu?

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama