reklama

Makovo limetková RAW torta

Pridal/a Kamila dňa 20. 01. 2017 - 18:35 - Recepty Kamila
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na makovú tortičku bez múky, cukru a pečenia.

Ingrediencie
Korpus:
1 hrnček mletý mak
1 hrnček orechy
1⁄2 hrnček datle
Náplň:
1 1⁄2 hrnčeky kešu orechy
1⁄4 hrnček kokosový olej
2 polievkové lyžice med
2 kusy limetka
Postup

Príprava

Kešu orechu namočíme na pár hodín do vody, najlepšie cez noc. Datle alebo hrozienka opláchneme a namočíme aspoň na hodinu do vody.

Korpus:

Najlepšie je najprv rozmixovať samotné orechy, potom pridáme mak, scedené datle, alebo hrozienka  Rozmixovanú hmotu roztlačíme vo forme o priemere cca 20 cm a uložíme do chladu.

Svetlá náplň:

Kešu orechy scedíme, dôkladne rozmixujeme, pridáme olej, med a limetkovú (citrónovú) šťavu a ešte raz premixujeme. Náplň treba ochutnať, podľa mňa znesie aj viac citrónovej, limetkovej šťavy, ak sa vám zdá hmota priveľmi hustá, pridajte pár lyžíc vody. Na záver primiešame 2čl nemletého maku. Hmotu rozotrieme na korpus a uložíme aspoň na hodinu do mrazničky.

Tortu  dáme na pár hodín, najlepšie cez noc do mrazničky. Pre dpodávaním ju necháme postáť aspoň 1hod pri izbovej teplote. Krátkodobo skladujeme v chladničke, inak je lepší mrazák.

Doplňujúce obrázky
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 1
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 2
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 3
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 4
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 5
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 6
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 7
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 8
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 9
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 10
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 11
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 12
Makovo limetková RAW torta, Recepty na torty, Kamila, 13
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

janano, Ne, 31. 05. 2020 - 11:18

Dobrý deň, tá tortička vyzerá božsky. Chcem vyskúšať, len neviem ako tie oriešky zomlieť. Moj mixer /stará Eta/  je asi slabý. Neviete mi poradiť? Je na orieška nejaký špeciálny mixér? Ďakujem

Kamila, Ne, 31. 05. 2020 - 12:00

V tomto veľmi nepomôžem, ja mám prastarý robot má tuším cez 30 rokov a je ešte z bývalej NDR. Neviem, aké sú dnešné ponuky, robotov, chce to robustnejšie sekacie nože ako sú v obyčajných mixeroch v tých vysokých nádobách.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama