reklama

Škoricový veniec

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 23. 05. 2020 - 16:25 - Recepty Sandra Hvilová
Škoricový veniec , Recepty na koláče, Sandra Hvilová

reklama

Škoricový pletený veniec 

Ingrediencie
1 kilogram polohrubá múka
1 1⁄2 čajové lyžičky soľ
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
42 gramov droždie
3 kusy žĺtok
100 gramov maslo
600 millilitrov mlieko
Postup

Na kysnuté cesto budeme potrebovať: 1 kg polohrubej múky, 1,5 ČL soli, 3 PL kryštálového cukru, kocku droždia, 100 g roztopeného masla, 3 žĺtky a  600 ml mlieka.

Plnka:

Vymiešame spolu 150 g zmäknutého masla, 3 PL škorice, 15 PL kryštálového cukru. 

Postup:

Cukor rozpustíme v teplom mlieku a rozmrvíme v ňom droždie. Kvások necháme na teplom mieste pracovať. Múku dáme do misy, pridáme soľ, žĺtka a roztopené (nie horúce) maslo,  nakoniec pridáme kvások.

Vypracujeme cesto a odložíme ho asi na hodinu na teplé miesto.

Keď máme cesto vykysnuté, preložíme ho na pracovnú dosku a rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý natrieme plnkou. 

Cesto si pekne zrolujeme. Kúsok od konca zapichneme nôž a prerežeme na dve časti. Pekne si to prepletieme a dáme do tvaru venca.

Pečieme na 175 st. 25 - 30 min. Upečené posypeme práškovým cukrom. 

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama