reklama

Jahodová bábovka

Pridal/a Martuška 123 dňa 29. 04. 2020 - 17:47 - Recepty Martuška 123
Jahodová bábovka, Recepty na koláče, Martuška 123

reklama

Jahodová bábovka z jogurtu a jahôd so sviežou citrónovou polevou.

Ingrediencie
300 gramov hladká múka
250 gramov maslo
250 gramov kryštálový cukor
3 kusy vajce
1⁄2 čajová lyžička soľ
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1 kus citrón
225 gramov biely jogurt
200 gramov jahody
Poleva:
4 polievkové lyžice práškový cukor
1 kus bielok
1⁄2 polievková lyžica citrónová šťava
Na ozdobu:
  jahody
Postup

Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a postupne po jednom pridávame vajcia.Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, polku zmesy múky s práškom do pečiva a soli, zamiešame, pridáme polku jogurtu, premiešame, druhú polku múčnej zmesy a jogurtu a opäť premiešame tak, aby vzniklo hladké cesto.Jahody nakrájame na kocky, premiešame v múke aby sa obalili a zľahka vmiešame do cesta.Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme múkou a pečieme na 165 minimálne 60 minút.Necháme vychladnúť.

Bielko, cukor a citrónovú šťavu vymiešame do penista a vyklopenú bábovku ňou polejeme.Dozdobíme jahodami.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama