Nestihla som pridať skôr, tak sa možno niekomu zíde na budúce vianoce. Klasický biskupský chlebík vo forme "stromček". Recept je prepočítaný na 3 vajíčka, ja som robila v tejto forme zo 4. vajíčok - treba pomerne prepočítať aj ostatné suroviny
Cesto: | ||
3 | kusy | vajce |
100 | gramov | polohrubá múka |
125 | gramov | práškový cukor |
125 | gramov | maslo |
120 | gramov | nasekané orechy |
trocha | hrozienka | |
trocha | kandizované ovocie | |
trocha | čokoláda | |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Poleva: | ||
200 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
2 | polievkové lyžice | voda |
Cesto:
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme žĺtky a spolu riadne vyšľaháme. Bielky tiež vyšľaháme a postupne pridávame striedavo s múkou do maslovej zmesi.
Nakoniec primiešame zmes orechov, hrozienok, kandizovaného ovocia, čokolády (každý čo má rád).
Vylejeme do formy a pečieme približne 50 minút na 150 stupňov celzia.
Po vychladnutí polejeme citrónovou polevou a dozdobíme nasekanými pistáciovými orechmi.
Citrónová poleva:
Všetky suroviny na polevu zmiešame, ak je hustá rozriedime vriacou vodou, ak riedka dosypeme práškový cukor a vylejeme na pripravený chlebík – zdobíme pomletými pistáciami.
Fantastický nápad. Hneď kupujem formu a takýto biskupský chlebík bude určite na našom vianočnom stole. To je najobľúbenejší koláčik môjho manžela. Teším sa na ďalšie Vaše nápady a recepty.
Ďakujeme a Do pečenia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásny