reklama

Ovocná kocka

Pridal/a aramana dňa 14. 01. 2020 - 10:22 - Recepty aramana
Ovocná kocka, Recepty na zákusky, aramana

reklama

Prudko ovocný koláčik z mrazeného ovocia so smotanovým krémom.

Ingrediencie
Piškóta:
5 kusy vajce
5 polievkové lyžice hladká múka
5 polievkové lyžice práškový cukor
1⁄2 deciliter olej
1⁄2 deciliter voda horúca
1⁄2 balík prášok do pečiva
Ovocná zmes:
700 gramov mrazené ovocie
2 decilitre voda
2 balíky želatína jemne mletá
  cukor
  citrónová šťava
Smotanový krém:
250 millilitrov smotana na šľahanie
750 gramov kyslá smotana
1 polievková lyžica práškový cukor
1 balík stužovač za studena
Želatína:
1 liter voda
2 balíky cukrárenské želé extra silné
  džem
  čučoriedky
Postup

Robila som na veľkom plechu lebo tento koláčik má každý rád a rýchlo ho spráskameChichocem saPlech má 45x35.Keď robíte na menšom plechu, spravte piškótu len zo štyroch vajec, tak isto dajte menej aj smotany do náplne, kľudne aj menej ovocia.Ak dáte ovocia ako je v recepte, budete mať vyššiu ovocnú časť, nič sa tým nepokazí lebo je to ozaj dobrotaVyplazený jazyk

Piškóta:

Kľudne si urobte piškótu na akú ste zvyknutí, ja robím túto:

Vajcia vyšľahám s cukrom do bledej peny, zašľahám horúcu vodu a olej, ak dávate prášok dopečiva, najprvho rozmiešame v múke a primiešame do vaječnej zmesy - už nešľaháme lebo nám pena/vaječná zmes, padne.

Plech vytriem olejom a vysypem polohrubou múkou, dám piecť na 200 stupňov asi na 15-20 minút.Nechám vychladnúť.Potriem džemom.

Ovocná zmes:

Ovocie zalejem vodou a nechám rozvariť, ja som mala jahody a ríbezle.Ak nechcete kúsky ovocia, zmes rozmixujte, ak nechcete žiadne zrniečka, zmes precedte cez huste sito.Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou.Želatínu pripravíme dľa návodu (nechať napučať vo vode, zahriať), potom do hotovej želatíny dáme žufanu (naberačku) už rozvareného ovocia, zamiešame a prilejeme k zvyšku ovocia.Necháme v hrnci tuhnúť, trvá to aj zo dve hodiny.Keď vidiíme že začína tuhnúť, vylejeme na piškótu potretú džemom a necháme stuhnúť úplne.

Smotanový krém:

Šľahačku vyšľaháme do tuha, želatínový stužovač pripravíme dľa návodu a všetko spolu aj so smotanou zamiešame.Vylejeme na ovocnú zmes a necháme zatuhnúť/zavädnúť.

Želatína vrch:

Používam cukrárenské želé extra silné lebo to nikdy nesklamalo.Pripravím dľa návodu, odstavím  a strážim si bod tuhnutia.Keď už sa nalepuje na steny hrnca, e čas ju jemne liať na smotanový krém.Pred tým ale pridáme ovocie na ozdobenie, a som mala čučoriedky mrazené.Nerozmrazujeme, dáme ich mrazené.Treba liať naozaj jemne a pomaly aby sa nám smotanový krém neroztopil.

Necháme zatuhnúť.

Je úplne jedno koľko použiete ovocnej zmesy, koľko smtany, koľko šľahačky, dôležité je vždy všetko ochutnať a dochutiť podľa seba.Úsmev

Dobrú chuť!

 

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dadka1, Ut, 14. 01. 2020 - 19:07

super..upeciem..a jahody ste vy rozmixovala..lebo aj ja mam jahody..tu zelatinu na jemne mleta je dostat normalne kupit?a cukrarenske zele ste davala cervene..dakujem za odpoved..a prosim ta ovocna zmes musi byt vychladena ked sa dava zelatina..

 

aramana, Ut, 14. 01. 2020 - 19:45

Jahody s ríbezľami som dala variť bo máme radi kysléChichocem saak dáte len jahody, bude to sladučké, ak chcete kyslejšie, dajte citronovú šťavu, extrakt, čokoľvek kyslé z citrona.Až potom, keď sa to trošku rozvarí, rozmixujem to.Ak chcete kúsky ovocia, nemixujte.

Jasné, želatínu práškovú kúpite ale ak máte skúsenosti s plátkovou, kľudne použite aj tú podľa návodu.Idem to dopísať do receptu že smele aj plátkovú.

Cukrárenské želé som chcela dať len červené ale som mala len jedno červené a jedno žltéChichocem saale keby som mala, isto dám dve červenéÁno

Tá ovocná zmes musí byť vychladená, lebo na ňu sa dáva smotanová plnka.Až keď smotanová plnka zatuhne, môžete dať na vrch želatínu.Tá želatína bude teplá keď ju budete dávať na plnku, tak treba opatrne, nalepšie je liať tam kde je ovocie, ona sa potom roztečie - opatrne ale zase s rozumom, lebo ona už bude potom hneď tuhnuťÁno

Nech sa darí!Áno

 

 

dadka1, Ut, 14. 01. 2020 - 20:43

dakujem ano to viem ze ta ovocna zmes musi byt vychladena..ale ja som sa pytala ze ked budem davat zelatinu do ovocnej zmesi ..ci ta musi byt vychladena..ta ovocna zmes..alebo staci tepla a davat zelatinu...a potom ju necham vychladnut to viem..

 

aramana, Ut, 14. 01. 2020 - 20:45

Jaaaj, nie tá želatína sa zahrieva, nesmie vrieť a hneď ju bachnem do toho rozvareneho, odstaveneho, rozmixovaneho ovocia - ešte horúcehoÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama