reklama

Perník

Pridal/a Martuška 123 dňa 11. 11. 2019 - 10:47 - Recepty Martuška 123
Perník, Recepty na koláče, Martuška 123

reklama

Šťavnatý, mäkkučký perník potretý džemom alebo jahodovou zmesou s čokoládovou polevou.

Ingrediencie
300 gramov práškový cukor
400 gramov polohrubá múka
2 polievkové lyžice kakao
2 kusy vajce
4 polievkové lyžice džem
1 deciliter olej
500 millilitrov mlieko
1 balík kypriaci prášok do perníka
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
Poleva:
180 millilitrov smotana na šľahanie
300 gramov čokoláda na varenie
  džem
Postup

Všetko spolu vymiešať ponorným mixerom a vyliať na vymastený a vysýpaný plech. Na vrch som dala polámanú čokoládu ( nemusí byť) a pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stup.

Ak chcete pridať na perník jahodovú zmes:
Na panvici rozvarím 400 g mrazené jahody pridám 3 poliev. lyžice kryšt. cukor , keď sú jahody väčšie tak ich popučím. V 1 dcl. vody rozmiešam solamil a zahustím jahodovú zmes.
Natriem ju na upečený perník nechám vychladnúť.
Nemusí sa variť jahod. zmes stačí natrieť džemom.

Poleva:
180 ml. šľahačková smotana
300 g čkoláda na varenie

Do misky polámem čokoládu a zalejem horúcou smotanou , miešam kým sa čokoláda rozpustí a vylejem na jahodovú zmes.

 

Dobrú chuť!

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4.7 (3 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

aramana, St, 13. 11. 2019 - 11:18

Všera som ho robila a naozaj je aj dnes mäkkučkýTlieskamTlieskamTlieskamteda tých prá kúskov čo zostalo Chichocem saChichocem saChichocem sa

evicka, St, 13. 11. 2019 - 21:09
To je nejaký nový perník ale s jahodovým džemom som ho ešte nerobila. Ďakujem za recept
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama