reklama

Parížske rožky

Pridal/a katarinalucanova dňa 02. 11. 2019 - 20:16 - Recepty katarinalucanova
Parížske rožky, Recepty na zákusky, katarinalucanova

reklama

Parížske rožky ktoré sa vždy vydaria

Ingrediencie
Cesto:
4 kusy bielok
300 gramov kryštálový cukor
300 gramov mleté orechy
Plnka:
5 kusy vajce
180 gramov kryštálový cukor
3 polievkové lyžice kakao
500 gramov maslo
Poleva:
300 gramov čokoláda 52%
70 gramov Cera
Postup

Cesto:                                                                                                                                        

Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme a necháme vychladiť.  Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy. Cesto si dáme do vrecka bez špičky. Na papier na pečenie nastriekame rožky. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.

  Plnka:

Kým rožky chladnú, pripravíme plnku. Cele vajcia s cukrom šľaháme nad parou 15-20 minút. Kto ma Kenwood s indukciou - na 90 stupňoch 30 minút a je uvarené. Necháme vychladiť.  
Do vychladených vajec pridáme kakao a postupne maslo. Môžeme dať jednu Heru a jedno maslo. Kto nemá rád Heru dá dve maslá. Dobre vyšľaháme.

Dokončenie: 

Hotový krém nastriekame na rožteky. Dáme schladiť. Pripravíme polevu: Čokoládu s Cerou roztopíme nad parou, dobre premiešame. Rožteky namáčame v poleve. Čokoláda by nemala byť príliš horúca, aby sa nám nezačala plnka topiť.                                                                                                   

Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
5 minút
Priemer 3.3 (14 hlasov)

reklama


reklama

aramana, Ne, 03. 11. 2019 - 20:03

Mne sa tie spodky veruže málokedy zadaria...buď sa roztečú alebo strašne ťažko idú striekať...Určite vyskúšam tvoj recept!TlieskamTlieskamTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama