reklama

Smotanový trojboj

Pridal/a aramana dňa 08. 10. 2019 - 13:03 - Recepty aramana
Smotanový trojboj, Recepty na zákusky, aramana

reklama

Neskutočne chutný zákusok s čokoládovou, kávovou a gaštanovou plnkou.Hambím sa

Ingrediencie
Piškóta:
5 kusy vajce
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
5 polievkové lyžice hladká múka
5 polievkové lyžice voda horúca
5 polievkové lyžice olej
1⁄2 čajová lyžička prášok do pečiva
Krémy:
800 millilitrov smotana na šľahanie
50 gramov horká čokoláda
2 polievkové lyžice práškový cukor
1 polievková lyžica kakao
3 polievkové lyžice mletá káva
100 gramov gaštanové pyré
24 kusy maslové sušienky
  trocha rum
  trocha Amaretto
2 kusy kyslá smotana
2 polievkové lyžice kakao
  džem
Postup

Piškóta:

Kľudne si spravte takú, na akú ste zvyknutí.

Ja som robila takto: Vajcia vyšľaháme s cukrom až do belavej penovej hmoty, keď už začne hmota rásť a belieť sa, pridávame po lyžiciach olej a vodu a stále šľaháme. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a už len metlou opatrne zamiešavame do vaječnej zmesi.

Ak nemáte výkonný šľahač, žĺtka treba vyšľahať s cukrom zvlášť, prišľaháme olej a vodu, bielka na sneh zvlášť vyšľaháme a potom do snehu zamiešavať metlou vyšľahané žĺtka so zmesou múky, kakaa a prášku do pečiva.

Pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňoch okolo 10-12 minút. Netreba to nechať preschnúť.

Na plnku používam nesladenú smotanu na šľahanie rastlinnú takže treba dosladiť podľa chuti a netreba ničím stužovať.

Čokoládová šľahačka:

3 deci smotany na šľahanie dám zahriať s čokoládou a kakaom len pokým sa čokoláda nerozpustí. Nechám stuhnúť niekoľko hodín - vychladnúť. Potom vyšľahám, pridám polievkovú lyžicu práškového cukru a zašľahám ešte pochúťkovú smotanu. (Tú vodu z nej najprv vylejem.)

Kávová šľahačka:

4 deci smotany na šľahanie dám zahriať s dvomi polievkovými lyžicami mletej kávy. Keď sa zahreje, káva pustí vôňu aj chuť. Potom precedím a nechám vychladiť. Keď je dosť chladné, vyšľahám s lyžicou práškového cukru a prišľahám smotanu na šľahanie.

Gaštanová šľahačka:

Z gaštanového pyré mrazeného si na strúžliku odstrúham koľko potrebujem, nechám roztopiť a vyšľahám s deci smotany na šľahanie.

Uvaríme z lyžice kávy asi 3 deci silnej kávy, pridáme rum, amaretto a cukor podľa chuti.

Skladanie zákusku:

Vychladenú piškótu pofŕkame kávou s rumom, potrieme tmavým džemom. Na to dám čokoládovú šľahačku, zarovnám.

Maslové keksíky namáčame do vychladnutej zmesi kávy rumu a Amaretta a ukladáme tesne vedľa seba na čokoládovú šľahačku.

Ak sme málo namáčali, môžeme potom ešte pokropiť. Na to dám kávovú šľahačku, zarovnám. Posypem cez drobné sitko kakaom a z gaštanovej šľahačky urobím kopčeky/ozdobím.

Samozrejme že na chuť, ktorú chcete najviac vyzdvihnúť, použite najviac smotany na šľahanie.

Ak chcete použiť živočíšnu šľahačku, bude treba použiť aj stužovač. Najjednoduchšie je použiť Želatínový stužovač za studena presne podľa návodu.

Doplňujúce obrázky
Smotanový trojboj, Recepty na zákusky, aramana, 1
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (3 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

aramana, St, 09. 10. 2019 - 06:40

ĎakujemHambím saVzala som ho na party a veruže všetci si pochvaľovali hlavne to, že nebol prehnane sladkýÁno

Boyle, Pi, 21. 02. 2020 - 01:49

Vďaka za receptSrdce, vyskúšam, verím, že bude chutiť všetkým a je nás veľaTlieskamTlieskamTlieskam

 

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama