reklama

Višňovo makové kocky

Pridal/a evkala dňa 02. 10. 2019 - 09:46 - Recepty evkala
Višňovo makové kocky, Recepty na zákusky, evkala

evkala


reklama

Výborný, svieži zákusok s višňovou náplňou a smotanovým krémom

Ingrediencie
Maková piškóta:
7 kusy vajce
135 gramov kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
200 gramov mletý mak
1⁄2 balík prášok do pečiva
Ovocná náplň:
1 kus višňový lekár
1 kus višňový kompót
1 1⁄2 balíky tortové želé
Smotanová náplň:
360 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov mascarpone
1 polievková lyžica práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
Postup

Postup

Z bielok vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru. Žĺtka prešľaháme so zvyšným cukrom. Mak zomelieme a pridáme k nemu prášok do pečiva. (Ak chcete mať jemnejší korpus, menej makový, môžete dať len 180 g mletého maku a pridať 3 PL múky.)

Obe hmoty spojíme a zľahka k nim primiešame mak. Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote cca 180°C. cca 25 minút. Po upečení korpus prevrátime, dáme dole papier na pečenie, otočíme ho späť a necháme vychladnúť. Potom ho natrieme višňovým, alebo iným tmavým lekvárom. Naň poukladáme scedené višne.

Do šťavy z kompótu dolejeme vodu do objemu 750 ml. Zahustíme želé pripraveným podľa návodu na obale. Je jedno aké želé použijete, ale ustriehnite si na aký objem tekutiny je. Inak ešte stále nie som prieborník na želé, ani po 15 minútach mi nezačalo tuhnúť, tak som ho opatrne po troche liala na korpus, tam už tuhlo.

Po dôkladnom stuhnutí želé vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom, mascarpone zľahka prešľaháme s vanilkovým cukrom a obe hmoty spojíme do hladkého krému. Ten rozotrieme na ovocné želé. Vrch môžeme posypať strúhanou čokoládou. Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

Výnos
1 plech
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dadka1, Št, 03. 10. 2019 - 19:59

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyksuper urcite upeciem je to bez muky..mnam..to je dobrota..len nerozumiem tomu zele..zele urobim podla sacku a kam dam tu vodu to bude vela dat tolko vody do zelatiny..

 

aramana, Št, 03. 10. 2019 - 20:41

Dadka, scedíš kompót a budeš mať možno dva deci šťavy z neho.Doleješ tú šťavu do objemu 750ml vodou.Potom podľa toho aké želé kúpiš, podľa toho ho zarobíš s tou zmesou šťavy a vody.Ak kúpiš jedno želé na 250ml, potrebuješ tri sáčky.Ak kúpiš 500ml želé, potrebuješ jeden a pol sáčka Úsmev Preto píše, že je jedno aké želé použijeme, musíme ustriehnuť objem tekutiny.Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama