reklama

Obrátený jablkový koláč s kyslou smotanou

Pridal/a evkala dňa 09. 09. 2019 - 06:29 - Recepty evkala
Obrátený jablkový koláč s kyslou smotanou, Recepty na koláče, evkala

evkala | Obrátený jablkový koláč s kyslou smotanou


reklama

Neodolateľná chuť jabĺk s kyslou smotanou a tvarohomÚsmev

Ingrediencie
  cukor
  škorica
800 gramov jablká
  citrónová šťava
Cesto:
4 kusy vajce
180 gramov práškový cukor
180 gramov polohrubá múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 deciliter olej
1 deciliter voda teplá
Krém:
2 balíky vanilkový puding
6 decilitre mlieko
7 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 gramov nízkotučný tvaroh
450 gramov kyslá smotana
200 gramov čokoláda
Postup

Jablká ošúpeme, nastrúhame, ochutíme škoricou, cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na plech dáme papier na pečenie a rozložíme jablká.

Vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme vodu, potom olej. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh. Rozdelíme na dve časti, do jednej dáme kakao a striedavo kladieme kôpky na rozložené jablká. Pečieme pri teplote cca 180ºC cca 30 minút. Necháme vychladnúť a obrátime aby boli jablka hore.

Plnka: Do mlieka dáme kryštálový cukor a uvaríme vanilkový puding. Trošku necháme prechladnúť za občasného miešania, potom pridáme 250 g kyslej smotany a 250 g nízkotučného tvarohu. Dobre rozmiešame a natrieme na jablká.

Po stuhnutí dáme polevu. Polevu si pripravíme tak, že dáme nad paru rozpustiť čokoládu. Dobre rozmiešame a pridáme 200 g kyslej smotany. Polejeme koláč a necháme stuhnúť. 

Dobrú chuť!

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.3 (8 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama