Popis
Výborné rezy s mascarpone a bielou čokoládou.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Cesto | ||
6 | kusy | vajcia |
6 | polievkové lyžice | praskový cukor |
4 | polievkové lyžice | polohruba muka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka 1 | ||
2 | kusy | zlatý klas |
600 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | maslo |
1 | plechovka | karamelové salko |
Plnka 2 | ||
200 | gramov | biela čokoláda |
500 | gramov | mascarpone |
Dokončenie | ||
smotana na šľahanie | ||
horká čokoláda na postrúhanie |
Inštrukcie
Cesto:
Žltky s 3-mi lyžicami cukru vyšlahať do peny, pridáme kakao
Bielky s 3-mi lyžicami cukru vyšlahať do tuha, všetko spolu zmiešať aj s múkou, dať upiecť na papier na
pečenie. Keď vychladne stiahneme papier na pečenie a dávame plnku.
Plnka 1:
V mlieku uvaríme zlatý klas, necháme ochladnúť na izbovú teplotu. Maslo vymiešame do penista a
postupne pridávame karamelové salko a puding. Všetko spolu vyšlaháme a natrieme na upečený plát.
Plnka 2:
Bielu čokoládu necháme rozpustiť nad parou, po vychladnutí zamiešame mascarpone a spolu
vyšlaháme, natrieme na karamelovú plnku.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a ozdobíme zákusok, môžeme postrúhať čokoládu na vrch alebo ozdobiť drobným ovocím.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 10756x
Komentáre
Vyzeraju uzasne salko treba varit?Dakujem.


Áno, salko varím cca 3 hodiny - mne to kupované moc nechutí - ako by bolo pripálené. Lepšie je doma uvariť. (Uvarím si vždy viac naraz aby som nemíňala veľa energie a vydrží aj niekoľko mesiacov uvarené).