Dobry den, takze skusim pomoct, ako to robim ja...
Stekance z horkej cokolady - pomer 1:1, cize napr. 100ml slahacky a 100g 52% čokolady, nenechavam chladnut, davam hned na zachladenu tortu a stekance hned aj tuhnu....
Stekance z bielej cokolady -inac moja smrt citala som, ze pomer ma byt 1:3, napr. 50ml slahacky a 150g bielej cokolady, ale mne to proste nefunguje..nechavala som cokoladu vychladnut, aby pomaly stekala z lyzicky, hore na torte som ju ledva rozotrela, co hned tuhla na vychladnutej torte a boky mi aj tak v chladnicke cele stiekli, tak som ich dala dolu a len som roztopila bielu cokoladu, dala do vrecka a robila stekance a tie mi krasne ostali...takze snad sa niekto najde, kto ohladom bielych stekancov viac poradi..
stekance z mliecnej cokolady - pomer 1:2, napr. 100ml slahacky a 200g cokolady, ja ale uberiem trosku zo slahacky a necham trosku vychladnut a tieto mi krasne drzia
a co sa tyka ganache na potieranie tort, nie stekanie, ale potieranie, tak davam pomery:
tmava - 1:2 (100ml slahacky, 200g 52% cokolady)
mliecna - 1:2,5 (100ml slahacky, 250 g mliecnej cokolady)
biela - 1:3 (100ml slahacky, 300g bielej cokolady)
a necham vsetky vzdy vychladnut tak, aby mali konzistenciu nieco ako trebars nutela, to na prvykrat a ked davam dalsiu vrstvu, tak si ju trosku viac rozpustim, aby sa lepsie rozotierala...
takze to su moje postrehy, ale snad este poradia aj skusenejsie cukrarky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. Prosím Vás o možno banalitu, ale ja sa už strácam :/ Nájde sa nejaká, ktorá mi ozaj poradí v ganache. Tie články nejak nechápem to čo chcem. Potrebujem vedieť pomer na:
Stekance z horkej čokolady kolko čoko kolko smotany?
Stekance z bielej čokolady?
Stekance z mliečnej čokolády?
Poleva na celú tortu z horkej, bielej, mliečnej tiež pomery.
Pred polievaním kolko musia chladnuť stekance a aj cela poleva.?
Bola by som velmi vdačná, keby mi na to niektorá odpíšete. dakujem mooooooc
Všetko o ganache. Ganache, čokoládová poleva aj krém