reklama

Pomer ganache prosíííííííím


reklama

Ahojte. Prosím Vás o možno banalitu, ale ja sa už strácam :/ Nájde sa nejaká, ktorá mi ozaj poradí v ganache. Tie články nejak nechápem to čo chcem. Potrebujem vedieť pomer na:

Stekance z horkej čokolady kolko čoko kolko smotany?

Stekance z bielej čokolady?

Stekance z mliečnej čokolády?

Poleva na celú tortu z horkej, bielej, mliečnej tiež pomery. 

Pred polievaním kolko musia chladnuť stekance a aj cela poleva.?

Bola by som velmi vdačná, keby mi na to niektorá odpíšete. dakujem mooooooc

 

Všetko o ganache. Ganache, čokoládová poleva aj krém


reklama


reklama

Dobry den, takze skusim pomoct, ako to robim ja...Chichocem sa

Stekance z horkej cokolady - pomer 1:1, cize napr. 100ml slahacky a 100g 52% čokolady, nenechavam chladnut, davam hned na zachladenu tortu a stekance hned aj tuhnu....

Stekance z bielej cokolady -inac moja smrtChichocem sa citala som, ze pomer ma byt 1:3, napr. 50ml slahacky a 150g bielej cokolady, ale mne to proste nefunguje..nechavala som cokoladu vychladnut, aby pomaly stekala z lyzicky, hore na torte som ju ledva rozotrela, co hned tuhla na vychladnutej torte a boky mi aj tak v chladnicke cele stiekli, tak som ich dala dolu a len som roztopila bielu cokoladu, dala do vrecka a robila stekance a tie mi krasne ostali...takze snad sa niekto najde, kto ohladom bielych stekancov viac poradi..

stekance z mliecnej cokolady - pomer 1:2, napr. 100ml slahacky a 200g cokolady, ja ale uberiem trosku zo slahacky a necham trosku vychladnut a tieto mi krasne drzia

a co sa tyka ganache na potieranie tort, nie stekanie, ale potieranie, tak davam pomery:

tmava - 1:2 (100ml slahacky, 200g 52% cokolady)

mliecna - 1:2,5 (100ml slahacky, 250 g mliecnej cokolady)

biela - 1:3 (100ml slahacky, 300g bielej cokolady)

a necham vsetky vzdy vychladnut tak, aby mali konzistenciu nieco ako trebars nutela, to na prvykrat a ked davam dalsiu vrstvu, tak si ju trosku viac rozpustim, aby sa lepsie rozotierala...

takze to su moje postrehy, ale snad este poradia aj skusenejsie cukrarky...

 

 

Vy ste úúúúúúžaná. Takto po lopate som to potrebovala TlieskamHambím sa ďakujem veľmi moc. Ja som si stále myslela, že pomer stekance a poleva je presne opačný čiže skúsim to takto :) Ihneď ukladám a moc si to vážim. Ďakujeeeeeem 

nemate za co...ale ako som nizsie citala, asi si to kazda robime po svojom....ja stekance robim, tak ako som pisala a pri ganache, ktora sa natiera a nie polieva, tak pouzivam tento postup:

https://tortyodmamy.sme.sk/vsetko-ostatne/ganache

 

Ahojte, spravila som 1:1 a stekance vyzerajú úžasne akurat ráno pozerám a štvrťka torty pukli tak neviem prečo nie na celej ked tak :D nemate skúsenosť? dakujem
MartaMc, St, 27. 02. 2019 - 14:24

Poleva z horkej čokolády - pomer 1:1, na 100 ml 33% šľah.smotany 100 g 52% čokolády, nechávavam vychladnúť na cca 30-33 C, ...na plech, tácku alebo veľký tanier dám mriežku, na to dobre zachladenú tortu a lejem zvrchu,.. Polevy musí byť veľa, aby pretiekla aj cez boky torty.... Zvyšná poleva sa dá aj zamraziť a opakovane použiť...  

Z mliečnej a bielej čokolády polevu nerobievam, z horkej je najlepšia. 

Dakujem moooc Hambím sa a z pomeru 1:1 robíte polevu aj stekance či iba polevu? hore sa píše opačne tak zas som zmätená trošku heh

Spagi, Št, 28. 02. 2019 - 09:57

Zalezi aj od toho ake stekance chcete, resp. ci polevu nechate vychladnut a  priebezne si sledujete aka je husta. Ak date pomer 1:2 (slahacka:cokolada) mozete pouzit relativne teplu cokoladu a stekance mozu byt kratsie a sirsie - lebo poleva je hustejsia.

Ak date pomer 1:1 a nenechate vychladnut, budete mat dlhe a tenke stekance.

Ja robim 1:2 a nenechavam vychladnut.

Takto robim z horkej cokolady.

S bielou nemam dobre skusenosti - hoci som dala pomer 1:2 a aj menej - od oka - stekance boli tenke a takpovediac priesvitne. Na druhej strane poleva rychlo tuhla..... cele zle :) Tiez v tomto smere uvitam radu ako na to. 

dakujem velmi pekne :) tak už asi len skúsiť a risknúť to a potom to :) Tlieskam

Ahojte, spravila som 1:1 a stekance vyzerajú úžasne akurat ráno pozerám a štvrťka torty pukli tak neviem prečo nie na celej ked tak :D nemate skúsenosť? dakujem

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama