foto: https://tortyodmamy.sme.sk/ozdoby-na-torty/pusinky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
foto: https://tortyodmamy.sme.sk/ozdoby-na-torty/pusinky
Cukru je akurát na eMko vajce ale priznám sa že som ešte nikdy nedávala práškový.Ja viem že je veľa receptov kde sa snehové pečivo suší pri 100 stupňoch a zatvorenej rúre, tiež som to odskúšala, mne nikdy pekné nevyšli Suším vždy s ventilátorom lebo robím po 4 plechy a to takto - dám na 70 vyhriať rúru, vložím plechy, zavriem iba do chvíle kým sa znova rúra nerozohreje na 70 a vložím varešku do dvierok.Znížim teplotu na 50 a suším 3-4 hodiny.
Snehová hmota obsahuje veľa vody a tá sa musí odpariť, dvierka by mali byť po pár minútach otvorené.
No a perlička... v cukrárskej škole nás učili teplota 150, keď výrobok naberie objem tak znížiť na 130 a otvoriť dvierka.Keď sme to ale v škole skúsili, výrobky osmahli z tej teploty
Pred Vianocami sa mi stalo podobne a to pri recepte, ktory sa mi uz parkrat podaril. Rozmyslam, ci to nebude tym, ze bielka neboli izbovej teploty, a mala som permanetne otvorene okno. Najblizsie, skusim nechat pri izbovej teplote postat aspon 3 hod.
Robila som znova pusinky podla tohto receptu https://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/pusinky , tentokrat som si sutriehla aby bielka neboli studene, vajicka stali vonku hodiny a samotne bielka zo 3 hodiny. Robila som presne podla postupu a vobec nepraskali.
Dobrý deň, ja som robila 2-farebné pusinky podľa Adriany Polákovej, boli úžasné
Ahojte. Prosim radu, preco mi praskaju pusinky?
Robila som: 1bielko velkost M plus 70g praskoveho cukru - slahat nad parou. Po uslahanim som este dalej sahala do vychladnutia - sneh bol tuhy. Pridala som farbu, dala na plech s papierom na pecenie. Susila som pri 100stupnoch, zatvorena rura. Praskat zacali za 10 minut.
Uz som skusala aj s krystalovym cukrom, aj tak praskli.
Dakujem za radu.