Jemný vaječný maslovo - citronový krem
2 | kusy | citrón |
300 | gramov | kryštálový cukor |
4 | kusy | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | kusy | Zlatý klas |
900 | millilitrov | mlieko |
750 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Celé vajcia, šťava a kôra z citrónov, cukor a vanilkovy cukor dáme do misky a miešame nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Z mlieka , cukru a zlatého klasu uvaríme tuhý puding. Po vychladnuti pri izbovej teplote ho prešľahame do kašovitej hmoty, aby sa netvorili hrudky v kreme. Citronovu zmes a puding zmiešame spolu mixerom . Maslo vyšľahame do penista a postupne pridavame citronovo pudingovú zmes. Vznikne jemny citronovy krém. Dobru chuť
Samostatny citronovo vaječný " puding" nad parou sa da primiesat aj do mascarpone či tvarohu a pouziť na dezertne pohare, či ako plnka do torty
Ďalšie recepty
Dobrý deň, práve som si zarobila citrónovú zmes, ale nad parou ako puding veru nezhustla. Slahala som nad parou snáď aj pol hodinu a nič. Na povrchu zostala jemná biela mierne hustejšia pena, ale akonáhle zmes nechám odstáť, oddelí sa a naspodu je riedka žltá zmes. Viete mi poradiť čo som pokazila. Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, práve som si zarobila citrónovú zmes, ale nad parou ako puding veru nezhustla. Slahala som nad parou snáď aj pol hodinu a nič. Na povrchu zostala jemná biela mierne hustejšia pena, ale akonáhle zmes nechám odstáť, oddelí sa a naspodu je riedka žltá zmes. Viete mi poradiť čo som pokazila. Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, práve som si zarobila citrónovú zmes, ale nad parou ako puding veru nezhustla. Slahala som nad parou snáď aj pol hodinu a nič. Na povrchu zostala jemná biela mierne hustejšia pena, ale akonáhle zmes nechám odstáť, oddelí sa a naspodu je riedka žltá zmes. Viete mi poradiť čo som pokazila. Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujeme za receptik Katka