reklama

Trené rožteky

Pridal/a livec dňa 30. 10. 2014 - 13:43 - Recepty livec
Trené rožteky, Recepty na drobné pečivo, livec

reklama

Krehké, v ústach roztapájuce sa rožteky

Ingrediencie
500 gramov Palmarin
170 gramov práškový cukor
600 gramov hladká múka
120 gramov čokoláda na varenie
90 gramov maslo
Postup

V hrnčeku si roztopíme 250g Palmarinu. Do misky vložíme 250g Palmarinu a 170 gramov práškového cukru. Metličkami vymiešame a zároveň pomaly prilievame roztopený Palmarin. Nakoniec prisypeme 600g hladkej múky a vareškou vymiešame. Ihneď dáme do vrecúška a ozdobnou rúrkou striekame na papier rožteky. Pečieme pri teplote 185 stupňov 8-10 minút. Vychladnuté plníme marmeládou. Spojené rožteky máčame v čokoláde.

Celkový čas
53 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
8 minút
Priemer 3.6 (20 hlasov)

reklama


reklama

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam koľko prosím ťa vyjde rožkov z jednej dávky (myslím zlepených) dakujem Zlomené srdce

beliana, So, 20. 12. 2014 - 22:20

Strasne je to tvrde, neslo mi to s toumukou riadne rozmiesat, ani striekat, narobila som sa ako drevorubac, nejde tam trocha mlieka alebo nieco tekute?
Vyplazený jazyk

ja som ich robila a sú jedna báááseň, veľmi chutné a mäkké, aj ja som sa bála, že to nepôjde, lebo raz som už také robila, ale recept si nepamätám, ale s tými sa robilo báječne .... tak neviem, kde je chyba .... pekné sviatky

livec, Po, 03. 09. 2018 - 21:55

Ja ich robim presne podľa tohto popisu a nemám problém. Rýchlo primiešam múku a ihneď striekam na pripravený papier všetky rožteky. 

Dnes som upiekla.s cestom sa mi robilo dobre,sú krehucke,výborné.mne ich vyšlo hádam aj 130 nezlepenych.striekala som asi 4-5 cm dlhé,ale nie moc hrubé.môj muž povedal,že ich ani nemám zliepat,len také suché ponamacat do čokolády.

Tento recept naozaj mozem odporucit, vzdy sa podari. Robim trene uz len tieto. Vdaka za recept. AlenaÚsmev

 

Sú úplné úžasné,makučké..len neviem ako dlho vydržia také makké lebo v ten den ich stihnú zjesť..dakujem za super recept ÁnoVyplazený jazyk

livec, Po, 03. 09. 2018 - 21:49

Ďakujem za napísanie a pochvalu.. Naplnené a poliaté v čoko vydržia aj mesiac v uzavretej nádobe. A po odležani..aspoň 2 dni,sú ešte lepšie,než v deň plnenia.

bona7, Št, 20. 12. 2018 - 23:25
Vynikajuce rozky, jednoducha priprava a ta chut, naozaj fantasticke.

Neviem ci ste carodejka ale z vasho receptu sa nevytvorila hmota na vytlacanie rozkov, bola to hromada muky s troskou masla a po tom co som tam naliala mlieko aby sa z neho co to vytvorilo sa to cele zlepilo tak ze som mohla cele zdobiace vrecko vyhodit.  

supalka, So, 14. 11. 2020 - 15:38

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako robíte tieto rožteky. teda cez nejakú formu, alebo zdobiacim vreckom a ak áno ako? máte kovové špičky? aké? ďakujem. 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama