reklama

korpus - pláty na tortu na plech


reklama

prosím o radu kto robieva piškotové pláty

máte recept na korpus vanilkový, čokoládový, ktorý keď upečiem na rozmer 40x35 cm bude mať výšku tak ako na tortu cca 2,5cm aby teda ked sa naplní  a zaťaží nebude tenučký. skúšala som zo 6 vajíčok M + 35dkg cukru, 35 dkg múky, štipka pr. do pečiva a 3pl vody no krásny je aj nadýchaný ale ked ho jemne stlačím je veľmi tenučký.

pláty musím robiť po 1 preto musia mať takú výšku nebudem prekrajovať.dakujem

 

 


reklama


reklama

Ahoj ja na platy používam pomer 1vajko 3dkg cukru 4dkg múky hladká polohrubá napoly lyžica vody lyžica oleja štipka PDP naplnené zaťažujem a nie je cesto splasnuté,ani suché .Vyskúšaj na malej dávke a uvidíš.Na jeden plech pečiem zo 4vajec.

_ďakujem Gabika a cukor kryštálový alebo práškový dávaš?

no vyskúšam to keď tak vynásobím ten plech je dosť veľký

 

 Práškový cukor vyšľahám s bielkami zašlahám žltky vodu olej a zlahka múku.

Ak chceš cesto vysoké 2,5cm tak plech 30x40 z 8mich vajec.

Ďakujem Gabika ja pečiem s kryštálovým všetko vyskúšam s práškovým a veru už som si ja myslela, že keď som skúšala a potrebujem vyššie tak fakt tých 8 vajíčok .

 

ďakujem

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama