reklama

Linecké kolieska so snehovým venčekom

Pridal/a Tortyodmamy.sk dňa 15. 03. 2018 - 12:51 - Recepty Tortyodmamy.sk
Linecké kolieska so snehovým venčekom, Recepty na drobné pečivo, Tortyodmamy.sk

reklama

Krehký koláčik

Ingrediencie
Cesto:
400 gramov hladká múka
100 gramov práškový cukor
200 gramov maslo
1 kus vajce
Snehové venčeky:
4 kusy bielok
320 gramov kryštálový cukor
1 polievková lyžica citrónová šťava
Na zdobenie:
1 plechovka ananásový kompót
1 balík tortové želé žlté
1 polievková lyžica kryštálový cukor
1⁄2 čajová lyžička citrónová aróma Dr.Oekter
1 balík finesse citrónová kôra Dr.Oetker
Postup

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne vypracujeme dohladka.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s hrúbkou asi 5 mm. Formičkou  ( o priemere cca 7cm) povykrajujeme kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C,        
Teplovzdušná rúra: 160 °C    
Plynová rúra: stupeň 3          
Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)

2. Kolieska necháme vychladnúť.

3. Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a citrónovej šťavy elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Snehom naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou a na plechu vyloženom papierom na pečenie  tvarujeme venčeky vo veľkosti koliesok. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.                

Elektrická rúra: 90 °C            
Teplovzdušná rúra: 70 °C      
Plynová rúra: stupeň 1          
Doba sušenia: asi 1 hodinu (1 plech)

4. Venčeky necháme vychladnúť.

5. Na ozdobenie necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Tortové želé pripravíme so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a ku koncu varenia pridáme arómu a kôru. Na kolieska poukladáme venčeky, do stredu vložíme ananás, na ktorý pomocou lyžice nanesieme želé a necháme stuhnúť.

TIPY:
Kolieska môžeme zlepiť krémom, ktorý pripravíme zo Zlatého klasu Dr.Oetker.
Na jednoduchšie vytvorenie veľkosti venčekov použijeme papier na pečenie z pečenia koliesok, na ktorom nám zostali obrysy.

Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama