reklama

Torta v tvare srdca

Pridal/a Kamila dňa 03. 02. 2018 - 18:13 - Recepty Kamila
Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila

Kamila | Torta v tvare srdca


reklama

Recept s foto postupom na tortu trochu inak. Zväčša sa takto robia torty v tvare číslice, ja som skúsila srdce a ovocie som nahradila čokoládovými dekoráciami. Kvôli dcére s HIT som použila špaldovú celozrnnú múku. Inak ako tradične,  improvizovala som. Hambím sa

Ingrediencie
Korpusy:
185 gramov maslo
150 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
300 gramov hladká múka
1 kus vajce
1 kus žĺtok
Smotanová náplň:
500 gramov mascarpone
360 millilitrov šľahačková smotana
1 kus vanilkový cukor
1 polievková lyžica práškový cukor
Dokončenie:
  čokoládové pralinky
  drobné ovocie
Postup

Korpusy: Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s cukrom do svetlej peny. Prišľaháme vajíčko a žĺtok, ideálne izbovej teploty. S hnetacou metlou primiešame múku. Cesto ešte na podložke premiesime, podľa potreby podsypeme múkou a dáme aspoň na hodinu do chladničky.

Polovicu cesta, rozvaľkáme na papieri na pečenie a vykrojíme z neho podľa vopred pripravenej šablóny vykrojené srdce.

Preložíme aj s papierom na plech a pečieme pri teplote cca 180°C cca 12 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Z rúry vyberáme, keď okraje chytia zlatý nádych. Rovnako postupujeme s druhou polovicou cesta.

Zvyšné cesto, ktoré nám ostalo po orezaní, držíme v chlade.  Na záver z neho vykrojíme tretie srdce a zo zvyškov malé srdiečka, ktoré môžeme použiť na dekorovanie. Korpusy necháme vychladnúť.

Smotanová náplň: Šľahačkovú smotanu smotanu, vyšľaháme spolu s cukrom a  mascarpone na tuhý krém, začíname na nižších otáčkach, neskôr ich zvýšime, dávame pozor na prešľahanie.

Ja som nemala toľko mascarpone a šľahačky ako by som chcela, preto som použila 250 g mascarpone, 250 ml šľahačkovej smotany a 250 g jemného tvarohu, len krém už nebol taký tuhý ako by som chcela. Je možné ho ešte zahustiť želatínou.

Dokončenie: Na spodné srdce striekame kopčeky krému so zdobiacim vreckom s primeraným nadstavcom (ja som taký nemala, ta to tak aj vyzerá, aj zručnosť mi chýba, ale snaha bola).

Pokryjeme celu plochu, priložíme druhé srdce a postup zopakujeme. Vrchné srdce opäť ozdobíme krémom a dekorujeme podľa fantázie ovocím, alebo čokoládkami, srdiečkami ....

Dáme stuhnúť do chladničky, korpusu asi chvíľku potrvá, kým trošku zmäkne ...

Doplňujúce poznámky

Korpus je dosť sladký podľa mňa sa dá časť práškového cukru nahradiť napríklad mandľovou múkou, možno mletými orechami... Krém, kľudne použite nejaký svoj osvedčený... 

Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch

Doplňujúce obrázky
Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 1

Kamila

Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 2

Kamila

Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 3

Kamila

Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 4

Kamila

Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 5

Kamila

Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 6

Kamila

Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 7

Kamila

Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 8

Kamila

Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 9

Kamila

Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 10

Kamila

Torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 11

Kamila

Výnos
1 torta
Celkový čas
52 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Priemer 5 (4 hlasov)

reklama


reklama

nela88, Ne, 04. 02. 2018 - 15:44

stihol korpus zvlhnúť, alebo ste ju zblajzli Váľam sa od smiechu po podlahe hneď po dokončení? Lebo veru asi sa ťažko čaká. Páči sa mi táto forma torty, či už čísla, písmenká, alebo srdiečko. Inak videla som aj z klasického korpusu a následne vyrezaný tvar

Kamila, Ne, 04. 02. 2018 - 19:27

Kedže korpus je s múkou, čo obsahuje lepok, to znamená, že som ju nemohla jest a teda vydržala aj do druhého dňa. Váľam sa od smiechu po podlaheVeľký úsmevChichocem sa Dnes už boli korpusy mäkšie. Stále však mám pocit, že táto torta je viac pre efekt, ako kulinársky zážitok. Úsmev

dasika, Ne, 04. 02. 2018 - 19:43

Dík za recept, možná by šlo udělat těsto jako linecké.

 

Kamila, Ne, 04. 02. 2018 - 20:23

Chuťovo je určite podobné, toto sa mi páčilo, lebo sa veľmi dobre vaľkalo, dalo sa nadpojiť ak niekde chýbalo...

Ella 56, Po, 05. 02. 2018 - 09:12

Veľmi pekne ďakujeme za recept, pretože už dva týždne sledujem tento "trend" a veľmi sa mi to páči. Čo sa tej špaldovej múky týka, ja používam 100% špaldovú múku polohrubú, veľmi dobre chutí a perfektne sa s ňou pracuje. Kupujem ju v Kaufloši Hambím saHambím sa Vyskúšajte ju ak ju nepoznáte SlnkoSlnko

Dobry den torticka užasna len som sa chcela spytat či by sa tie platy nemohli natriet aj dzemom a potom zdobit ?

Super.trosku trvalo kým zmäkla ale bola výborná. Dala som pod to aj ríbezľový džem. Škoda ale nedá sa mi tu vložiť foto

 

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama