Popis
Recept s fotopostupom na čoraz obľúbenejšiu tortičku :)

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
korpusy | ||
750 | gramov | hladka muka |
250 | gramov | praskový cukor |
2 | kusy | žĺtko |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbona + prášok do pečiva 50/50 |
500 | gramov | hera |
krém | ||
3 | kusy | smotana na šľahanie |
1 1⁄2 | kus | mascarpone |
2 | balíky | stužovač za studena |
práškový cukor podľa chuti | ||
Dokončenie | ||
jahodovy dzem | ||
ovocie na zdobenie |
Inštrukcie
Korpusy:
Z ingrediencií spracujeme linecké cesto, rozvaľkáme, vykrojíme požadovaný tvar a upečieme pri 180 stupňoch.Pri prenášaní treba dať pozor aby sa upečené číslo nezlomilo.Každé číslo upečieme dvakrát.
Krém:
Do vyšľahanej smotany na šľahanie zašľaháme mascarpone a stužovač za studena podľa návodu, pridáme cukor podľa chuti.
Korpusy dáme na podložku, na ktorej sa to bude aj krájať, pretože prenesenie po naplnení je nemožné.Na vychladnuté číslo nanášame krém hladkou špičkou a pomedzi to dáme jahodový džem, ako na obrázku.Na krém položíme druhy korpus a na to navrstvíme krém.Ozdobíme podľa fantázie.
Na korpusy sa dá použiť aj tento recept, vtedy treba použiť na túto tortičku dve dávky.
- 280 gramov múky
- 75 gramov mandľovej múky
- 1/2 lyžičky soli
- 100 gramov masla
- 60 práškového cukru
- 1 veľké vajce
- 1 veľký žĺtok











Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 40747x
Komentáre
Krásna tortička ďakujem za postup






Ďakujem za recept, pride vhod, chystam sa na taku torticku. Este by ma zaujimalo, ako sa to kraja, ci to nie je tvrdé, alebo koľko to treba nechat odstáť. Vaham, ci robit korpus takýto linecky, alebo radšej piskotovy, ale tam sa mi zdá veľký odpad pri vykrajovani.
ahoj,chcem sa opytat,ci si ho nakoniec robila a z akeho cesta? ja potrebujem cislicu 1 a chcem asi z piskotoveho cesta, tak ci nemas nahodou osvedceny recept :)
dakujem
Len pre istotu sa spýtam, ten prvý receptík vyjde na dve čísla čiže 4 pláty?
Díky za recept, ráda bych se zeptala, jak je číslo velké cca a jaká je jeho ! tloušťka před vykrojením. Díky, jinak je to nádhera
idem sa podeliť so skúsenosťou, piekla som ju v piatok, síce nie čísla, lebo sa mi zdá nizka, tak aspoň 3 platy cesta minimálne a to už by bolo 6 platov... takže som urobila srdce... robila som linecké cesto, plnka bola karamelová a šľahačka biela a šľahačka s ovocim...bola chutná, aj sa celkom podarila, ale to cesto navlhlo z krémov a ovocia a na druhý deň už bol problém nakrájať, je to strašne krehké...
Ďakujem, že si sa podelila so svojimi skúsenosťami. To ma vôbec nenapadlo (mohlo ma), že linecké cesto sa môže po dlhšom čase rozpadať, skôr som si myslela, že to bude tvrdé a bude sa to zle krájať. Takže asi by som uprednostila pláty z klasického piškotového cesta, aj keď to bude náročnejšie na odpad.
To jedine gule urobiť zo zbytkov... lebo ja som mala karamelový krém a rastlinnu šľahačku wep, ktorá je poriadne hustá a málo vodnatá...a si neviem predstaviť, aby bol tvarohový krém.. to by bolo mokré celé, alebo urobiť linecké cesto, ktoré by nebolo take krehké...asi viac muky??? toto veru neviem... mohli by poradiť pekárky...
urob medové pláty, tie plnkou pekne navlhnú za noc a dajú sa krásne krájať.
ahojte,
chcem sa spytat, ak potrebujem len cislicu 1 a chcem robit radsej piskotove cesto,viete mi napiusat postup cesta,teda kolko budem potrebovat?dakujem
Ja som miesto lineckého cesta použila cesto ako na medový krémeš a všetci sa oblizovali až za ušami.
Je pravda, že medový krémeš svojou plnkou trochu navlhčí pláty, nedá sa dlho skladovať, ale zase je tak dobrý, že sa hneď aj zje (pripravím deň vopred, aby sa dal ľahko krájať a nelámal sa.)
mozem poprosit o recept na ten medovy plat? dakujem