reklama

Išelské tortičky

Pridal/a melisa dňa 22. 12. 2017 - 22:03 - Recepty melisa
Išelské tortičky, Recepty na drobné pečivo, melisa

melisa


reklama

U nás nemôžu na Vianoce chýbaťHambím sa

Ingrediencie
Cesto:
420 gramov hladká múka špeciál
140 gramov práškový cukor
280 gramov Hera
80 gramov mleté vlašské orechy
1 kus vanilkový cukor
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Plnka:
250 millilitrov mlieko
1 balík vanilkový puding
250 gramov maslo
200 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice mleté vlašské orechy
1 polievková lyžica rum
Dokončenie:
200 gramov tmavá čokoládová poleva
  zväzok drobné biele zdobenie
Postup

Cesto: do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, práškový cukor, pridáme heru, vanilkový cukor, mleté vlašské orechy a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska okrúhlou formičkou. Priemer 5 cm. Ukladáme ich na plech na papier na pečenie. Upečieme tak, aby zostali bledé. Teplota 180°C, podľa potreby. Necháme vychladnúť.

Plnka: z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustý puding, prikryjeme ho potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila koža a necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme cukor, po častiach vychladnutý puding, um, vyšľaháme na hladký krém  a zamiešame vlašské orechy.

Kolieska spájame plnkou pomocou cukrárenského vrecka po dvoch kusoch. Vrchnú časť namočíme do rozpustenej čokoládovej polevy. Ešte počas tuhnutia ozdobíme drobným zdobením. Necháme stuhnúť a postáť jeden deň,  kolieska zmäknú. Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 4.5 (4 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama